Nerijus Brasas og Køge Coyotes starter det nye år med en hjemmekamp mod IF Skjold Birkerød i Køgehallen lørdag kl. 13.30. (Arkivfoto: JCJ).

Nerijus Brasas og Køge Coyotes starter det nye år med en hjemmekamp mod IF Skjold Birkerød i Køgehallen lørdag kl. 13.30. (Arkivfoto: JCJ).

Køge Basketball Klub skal tilbage til Aarhus

DBFs turneringsudvalg har dikteret ny kamp mellem EBAA og Køge

Af
Per Møller

BASKETBALL: Så er det atter ved at være alvor for spillerne på Køge Basketball Klubs bedste mandskab - Køge Coyotes - i 1. Division hos herrerne.
Efter første halvdel af sæsonen ligger køgenserne på en flot andenplads i Danmarks næstbedste række og det er en placering som klubben agter at bevare sæsonen ud.
For umiddelbart ser Stevnsgade for stabile ud til at man kan håbe på at fravriste dem førstepladsen. Stevnsgade er otte points foran Køge med 24 points for 12 kampe mens Køge har 16 points for 10 kampe.
Anden halvdel af sæsonen tages der hul på i den kommende weekend, hvor Køge hjemme i Køgehallen tager imod IF Skjold Birkerød lørdag den 17. Januar kl. 13.30. IF Skjold Birkerød ligger næstsidst i 1. Division og burde på papiret være en overkommelig modstander for Køge.
- Godt nok havde vi masser af besvær med at vinde 56-54 i efterårets opgør i Birkerød i oktober – men på hjemmebane bør og skal vi kunne gentage sejren og gerne med lidt mere overbevisende cifre siger Lars Vestergaard, formand i Køge Basketball Klub, til Lørdags-Avisen.
Køge stiller med samme trup som i efteråret.

Uforståelig kendelse

Køge sluttede første halvdel af sæsonen af med en udekamp mod EBAA i Aarhus – en kamp som Køge i første omgang blev tilskrevet en sejr på 20-0 – eftersom værterne kort inden kampens begyndelse fandt ud af at de faktisk ikke havde plads i hallen til at afvikle kampen...
- Vi ankom til spillestedet i god tid - over en time inden kickoff - og var i fuld gang med opvarmningen, da en repræsentant fra EBAA meddelte at kampen ikke kunne spilles på det fastsatte tidspunkt. Vi blev tilbudt at spille kampen i en anden hal et par timer senere - men sagde pænt nej tak til dette tilbud. Kampens dommer valgte at fløjte kampen af og tilskrive Køge sejren – og vi drog hjem igen i forvisning om at sejren som efter reglerne i sådanne tilfælde er på 20-0 stod ved magt, siger Lars Vestergaard.
- Men her for nogle dage siden fik vi fra Dansk Basketball Forbunds turneringsudvalg at vide, at kampen alligevel skal spilles – og derfor har udvalget besluttet at fastsætte kampen til næste lørdag aften den 24. Januar kl. 18.30 i Vejlby Risskov Idrætscenter. Det er fuldstændigt uacceptabelt. Vi har i tydelige vendinger klaget over kendelsen – men uden at få medhold. Så vi må en tur tilbage til Aarhus. Det er grotesk – heldigvis har udvalget besluttet at vi får rejseomkostningerne refunderet. Men det er helt uforståeligt at EBAA kan få ny kamp når de ikke havde tjek på baneforholdene til det første møde, siger Lars Vestergaard.

Publiceret 16 January 2015 17:15