Lokalpolitiet samles i nabokommune

Lokalpolitiet i Hvidovre har fra april hovedkontor i Rødovre

Lokalpolitiet i Bytoften i Hvidovre og fra de øvrige Vestegnskommuner samles fra april i Rødovre. Målet er i følge Københavns Vestegns Politi at blive stærkere og mere fleksibel med et nyt hovedkvarter i Rødovre.
Lokalbetjente skal fremover pleje deres eget lokaldistrikt – lidt som 'panserbassen' gjorde i gamle dage – og de små politienheder samles i større slagkraftige fællesskaber, der kan støtte hinanden.
- I april samles lokalbetjentene fra de små lokalpolitistationer på Hovedvejen i Glostrup, i Tranumparken i Brøndby Strand og på Bytoften i Hvidovre med deres kolleger på Egegårdsvej i Rødovre under ét samlet Lokalpoliti Øst, lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi.
Herfra skal de så kunne dække deres egne distrikter i forstæderne og ", skabe nærvær og netværk med borgere og lokale aktører, så politi og lokalsamfund i fællesskab spotter og forebygger problemer, før de udvikler sig", som det er formuleret i pressemeddelelsen. 
- Borgerne er meget velkomne til at kontakte deres lokale betjent direkte om stort og småt i lokalområdet. Vi ønsker, at borgerne får mest politi for pengene, og derfor optimerer vi udnyttelsen af de ressourcer, vi har til rådighed, siger leder af lokalpolitiet vicepolitiinspektør Bjarne Nisted.
Omlægningen betyder imidlertid, at åbningstiden for personlige borgerhenvendelser torsdage mellem kl. 16-18 er ophørt fra nytår. I stedet må borgere, der vil i kontakt med politiet henvende sig til Albertslund Politigård, som er døgnåben.
- Tiden er løbet fra at bemande en fast åbningstid i en lille lokalpolitistation, hvor næsten ingen kommer, og meget kan klares over telefonen eller via nettet – og det gør de fleste borgere heldigvis i forvejen. Nu får lokalbetjentene mulighed for at bruge tiden mere aktivt på gaden i dialog med borgerne, siger Bjarne Nisted.
 

Publiceret 16 January 2015 16:15