Flere hundrede gæster var indbudt til den årlige Nytårsparole i atriumgården på Esbjerg Rådhus.

Flere hundrede gæster var indbudt til den årlige Nytårsparole i atriumgården på Esbjerg Rådhus.

Populær parole for politiet

Af
Rune Weitling

Der var både et opråb om, at vi ikke skal bekymre os unødigt om terror og at de unge mennesker sover for lidt.
Men der var også roser for den store indsats, der leveres hele vejen rundt, og der var glæde over de mange delresultater, som politiet kan sætte flueben ved at have nået. Blandt andet at politiets omdømme blandt borgerne er i top, at antallet af straffelovsanmeldelser og trafikdræbte er faldende og at man har gjort en stor indsats på asylområdet.
"Vi har modtaget rigtig mange asylansøgere ved vores grænse i syd. Fra maj til august kom et boom på omkring 200 om måneden. I 2014 har Syd og Sønderjyllands Politi behandlet ca. 1300 asylsager og sigtet 82 menneskesmuglere, hvoraf 15 er sigtet efter den tunge paragraf i straffeloven. Vi kan konstatere, at udlændingekontrol-afdelingen ikke har ligget på den lade side. Selv om asylboomet i perioder har gjort det vanskeligt at klare kerneopgaven – de omrejsende kriminelle – har afdelingen alligevel hjemtaget fra tysk politi og behandlet 48 udenlandske kriminelle, der har begået kriminalitet i Danmark og yderligere anholdt i alt 241 personer i forbindelse med kontroller i det grænsenære område," lød det blandt andet fra Politidirektør Jørgen Meyer i talen.
Efter talen blev de indbudte gæster - der som vanligt også kom fra Tyskland - budt på rundstykker og kaffe, ligesom der også blev uddelt medaljer til tre erfarne politifolk.

Publiceret 16 January 2015 12:00