Niels Nørgaard Pedersen

Niels Nørgaard Pedersen

Vejlenser bliver chef for stort sygehus

Region Syddanmark har ansat Niels Nørgaard Pedersen som ny administrerende sygehusdirektør på Odense Universitetshospital, der er et af landets største sygehuse. Han er 50 år, bor i Vejle med sin kone og tre børn, og kommer fra en tilsvarende stilling på et andet af regionens sygehuse, Sygehus Lillebælt.
I sit nye job får Niels Nørgaard Pedersen sammen med de øvrige fem direktører i direktionen det overordnede ansvar for ledelsen af OUH, der er et af landets største sygehuse med knap 100.000 indlagte patienter hvert år, flere end 10.000 medarbejdere og et samlet budget på 6,2 milliarder kroner. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.
“OUH er inde i en rivende udvikling og har på det seneste markeret sig som ét af landets førende universitetshospitaler, når vi taler behandlingskvalitet, forskning og en økonomi i balance. Jeg har tillid til, at Niels Nørgaard Pedersen med mange års erfaring som topleder er den rette person til at videreføre strategien, som har bragt sygehuset så langt,” siger Jens Elkjær, der som sundhedsdirektør i Region Syddanmark bliver Niels Nørgaard Pedersens nærmeste leder.

Afløser Jane Kraglund

I stillingen afløser Niels Nørgaard Pedersen Jane Kraglund, som 1. januar begyndte i jobbet som universitetsdirektør på Aarhus Universitet.
“OUH/Svendborg Sygehus er en spændende organisation, der har udviklet sig markant i de senere år. Det er med yderligere ambitioner og visioner for de fynske og syddanske patienter, at jeg vil gå ind i jobbet som administrerende sygehusdirektør. At være universitetssygehus forpligter - især i forhold til patienter og forskning. Den forpligtigelse skal vi løfte. OUH/Svendborg Sygehus skal også i fremtiden være det rigtige valg for patienter, personale, forskere og samarbejdspartnere,” siger Niels Nørgaard Pedersen.
Han begynder i sit nye job 1. marts 2015.
Stillingen som administrerende sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt vil blive slået op snarest muligt.

Fakta
Udover den administrerende direktør består direktionen på Odense Universitetshospital/Svendborg Sygehus af direktør Peter Fosgrau, direktør Kim Brixen, direktør Judith Mølgaard, direktør Jens Peter Steensen og direktør Peder Jest.
De refererer alle direkte til sundhedsdirektøren i Region Syddanmark, Jens Elkjær.
Odense Universitetshospital har et samlet budget på 6,2 mia. kr., cirka 92.000 indlagte patienter årligt og over 1,1 mio. ambulante besøg. Hospitalet beskæftiger cirka 9.400 medarbejdere omregnet til fuldtidsstillinger.
Udover selve universitetshospitalet i Odense hører sygehusene i Svendborg, Nyborg, Ringe og Ærø også til i sygehusenheden Odense Universitetshospital/Svendborg Sygehus.
Fakta om Niels Nørgaard Pedersen i uddrag
Uddannelse
1991: Cand. Scient. oecon (matematik og økonomi) ved Odense Universitet
Siden 1994 diverse lederuddannelse for eksempel Vejle Amts fælles lederuddannelse og Kursus i offentlig ledelse (Kiol).
Erhverv
1991-1995: Vejle Amts sundhedsforvaltning (fuldmægtig og vicekontorchef)
1995-1997: Konsulent i Lisberg Management, Offentlig sektorgruppen
1997-2005: Vejle Amts sundhedsforvaltning – i forskellige lederstillinger
2005- 2008: Hospitalsdirektør, Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder
2008-2015: Administrerende sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt, som består af sygehusene i Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart og Give.
Siden 2011 har Niels Nørgaard Pedersen været medlem af Bestyrelsen for Syddansk Universitet.
Niels Nørgaard Pedersen bor i Vejle sammen med sin kone Anne Birgitte. Parret har tre børn. Fritiden bruger Niels og familien blandt andet på aktiviteter som løbeture, (kap)sejlads, skiløb og fodbold.

null

Publiceret 16 January 2015 15:00