EfB:

Jeppe Højbjerg skal udvikle sig i FC Fredericia

EfB udlejer ungdomslandsholdsmålmanden Jeppe Højbjerg til FC Fredericia i NordicBet Ligaen til udgangen af denne sæson.

Den 19-årige målmand har ud over U19-ligakampe og reserveholdskampe blot spillet fem kampe i DBU Pokalen for EfB, og han har nu behov for kontinuerligt at spille kampe på et højt niveau for at udvikle sig. Som udgangspunkt er han udset til at være førstemålmand i Fredericia.

"Jeg snakkede allerede i sommer med min agent om mulighederne for at få mere spilletid, for jeg har brug for at spille betydende kampe og få kamptræning hver weekend for at nå videre. Jeg så Fredericia tabe 2-1 til AGF i efterårets sidste kamp, og holdet spillede fint fodbold. Nu glæder jeg mig til at komme til at spille kampe på højt niveau," siger Jeppe Højbjerg.

Den 194 cm høje EfB'er har været i DBU's søgelys i flere sæsoner og har spillet 17 kampe på landsholdene i årgangene U17-U20. Han er udtaget til det nye U21-landshold, der i dagene 19.-28. januar skal på træningslejr i Tyrkiet, og anses for at være 1995-årgangens stærkeste danske målmand. Han tiltræder i Fredericia efter træningslejren og skal som led i sæsonforberedelserne tilbage til Tyrkiet i februar med Fredericia.

Jeppe Højbjerg fortsætter med at træne en til to gange ugentlig med målmandstræner Lars Winde og de øvrige målmænd i EfB, men skal ellers træne under den tidligere EfB-målmandstræner, Kaj Stefansen, der arbejder for både SønderjyskE og Fredericia.

"Vores tro på, at Jeppe kan udvikle sig til superligamålmand, er usvækket. Han har træningsmæssigt været igennem et rigtig godt forløb i EfB, og nu mangler han at spille kampe på et højere niveau end i Reserveligaen. Fredericia er en meget fin løsning, også fordi vi kan lave en kombineret løsning, hvor han træner både her og hos dem. Lejemålet er en investering i fremtiden for både Jeppe og EfB," siger Niels Erik Søndergård fra EfB's sportslige udvalg.

Publiceret 16 January 2015 09:15