Optakt:

Energy skal sikre sæsonens tredje sejr over Aalborg

Esbjerg Energy kan næppe frasige sig favoritværdigheden når Aalborg Pirates fredag klokken 19.00 gæster Granly Hockey Arena.
Ikke alene er det rækkens nummer fem Esbjerg, der møder nummer otte, men også et Energy-mandskab, der møder op med en frisk sejr i bagagen, mens Aalborg kan se tilbage på nederlag i de to seneste kampe.
Men det får ikke vestjyderne til at tage noget for givet: -Der findes ingen lette kampe. Og specielt ikke på denne tid af året, vurderer Energy-træner Mark Pederson forud for hjemmekampen: 
"Og det forventer jeg bestemt ikke, at der bliver lavet om på. Jeg forventer tværtimod en trodsreaktion fra Aalborgs side, efter nederlag i de to seneste kampe. Forhåbentligt kan vi fortsætte med at forbedre os efter 4-1 sejren over Rungsted, så jeg forventer et højt tempo i en fysisk spillet kamp fredag."

Esbjerg og Aalborg har mødt hinanden to gange indtil nu i sæsonen. I oktober vandt esbjergenserne 7-4 hjemme og i december blev det til en vestjysk 6-3 sejr i Aalborg:
"Aalborg har været et meget svingende hold lige fra starten af turneringen. Men hvis de spiller op til deres bedste, så er jeg sikker på, at der nok skal blive kamp til stregen," siger backen Anders Krogsgaard og fortsætter:
"Jeg tror bare forklaringen på sejrene er, at vi hver gang har fulgt den gameplan, som træner Mark Pederson har lagt. Med denne gameplan har vi haft succes, og når vi følger den, så har vi også en chance for at vinde."
"Vi tager et mandskab med fra Rungsted-sejren, som ikke har været komplet siden starten af december, men som endelig var det i tirsdags. Det gav os mulighed for at benytte alle fire kæder i store dele af kampen. Nu ser vi spillere, som hviler mere i sig selv og i de roller de har på holdet. Men også spillere, som er sultne efter istid og som i højere grad går på isen med troen på, at de kan præstere og bidrage til holdet," understreger Mark Pederson.
Esbjerg Energy´s bruttomandskab: 
Målmænd: Yutaka Fukufuji, Nicolaj Henriksen og Andreas Lauridsen
Backs: Kyle Wharton, Anders Krogsgaard, Rasmus Vad Christensen, Andreas Pedersen, Kasper Jensen, Jeppe Holmberg, Wade Bergman, Shinya Yanadori, Anders Koch.
Forwards: Scott Howes, Aaron Lee, Mark Derlago, Lasse Bang, Sune Hjulmand, Søren Nielsen, Esben Nielsen, Niklas Andersen, Andrew Clark, Mathias Sørensen, Henrik Clausen, Christian Wejse.

Publiceret 16 January 2015 14:00