Villy Søvndal, der blev Årets Koldingborger 2013, ønsker Årets Koldingborger, Poul Dedenroth-Schou, tillykke.

Villy Søvndal, der blev Årets Koldingborger 2013, ønsker Årets Koldingborger, Poul Dedenroth-Schou, tillykke.

Se billederne:

Her er Årets Koldingborger 2014

Tidligere museumsdirektør for Koldinghus, Poul Dedenroth-Schou, får titlen som Årets Koldingborger

Af
Natalie Stratigos

Kåring Fredag eftermiddag var erhvervslivets spydspidser samlet til nytårskur på Koldinghus. De omkring 400 fremmødte ventede med fingermadder og bobler i glasset spændt på, at borgmester Jørn Pedersen (V) skulle træde op på podiet og udnævne årets Koldingborger 2014.
Det gjorde han med disse ord:
“Årets Koldingborger er en person, som har været med i 'Fra skrot til slot'. Og her tænker jeg ikke på tv-programmet. Men på en, som har oplevet den grimme ælling blive til en smuk svane, og som om nogen har haft en stor aktie i, at det skete. Vi taler også om en, der ikke er optaget af guld men af sølv. Og så kan det vist ikke længere holdes hemmeligt, hvem det er. Årets Koldingborger 2014 er Poul Dedenroth-Schou”.

En loren dækhistorie

Borgmester Jørn Pedersen overrakte hædersbeviset sammen med en stor buket blomster og et maleri.
Årets Koldingborger, der i 2013 trådte tilbage som museumsdirektør for Koldinghus efter 37 år, var glad for sin nye titel. Helt bag på ham kom det dog ikke.
“Jeg er meget beæret. Det er en stor anerkendelse at få. Et skulderklap fra nogle mennesker, som jeg godt kan lide. Men jeg havde godt nok luret den lidt,” siger Poul Dedenroth-Schou og fortsætter:
"Jeg blev ringet op af Otto Clausen (Direktør for Kolding Light Festival red.). Han ville have mig til at hjælpe med et lysshow, men da jeg ofte selv har lavet dækhistorier tænkte jeg, at der var noget lorent ved det hele. Men man bliver jo alligevel overrasket i øjeblikket, og jeg tror også, min kone fik en tåre i øjenkrogen".
Mange stod i kø for at ønske Poul Dedenroth-Schou tillykke med titlen. Én af dem var sidste års vinder af titlen som Årets Koldingborger, Villy Søvndal.
Bag nytårskuren står Business Kolding.

null

Publiceret 16 January 2015 16:30