Alkoholopvækst kan blive en styrke

Unge fortæller på Sønderborg Bibliotek om deres opvækst i en alkoholfamilie

Der er en behandlingsgaranti på vej til børn i alkoholfamilier, men hvordan hjælper man børnene bedst?
Den 6. februar kl. 16-18, på Sønderborg Bibliotek, fortæller Lænkens Unge Ambassadører om, hvordan de bruger deres opvækst i en alkoholfamilie, som en ressource.
I selskab med Lotte Rod, medlem af folketinget, og de lokale Lænkeforeninger i Guderup, Gråsten, Sønderborg og Aabenraa, sætter de fokus på vigtigheden af, at børn i familier med alkoholproblemer får den rette hjælp og støtte.
Gennem de seneste år har Lænkens Unge Ambassadører gået i superviseret gruppeterapi i Lænken.
Ved arrangementet vil Lænkens Unge Ambassadører fortælle deres personlige historier, samt fortælle om, hvordan de bruger deres opvækst som en styrke. Lænkens Unge ambassadører fortæller om motivationen og baggrunden for at danne Lænkens Unge Ambassadører.
Lænkens Unge Ambassadører er en gruppe frivillige unge, som holder oplæg og foredrag om det, at vokse op med alkoholafhængige forældre. Ved at bruge deres historier konstruktivt vil de bryde tabuer om børn fra alkoholfamilier og skabe dialog og debat. Med støtte fra Landsforeningen Lænken, er de alle uddannet i, hvordan man bedst møder de unge og passer på sig selv i rollen som oplægs- og foredragsholder.

Publiceret 18 January 2015 08:30