Boholte kirke. (Arkivfoto. JCJ).

Boholte kirke. (Arkivfoto. JCJ).

Foredrag om et Nordkorea i nød

BOHOLTE: Mandag eftermiddag den 26. januar kan interesserede få unik indsigt i Nordkorea ved et foredrag i Boholte Kirke i Køge.
Kim Hartzner fra Mission Øst fortæller om det lukkede land, hvis 24 millioner indbyggere kæmper med konsekvenserne af økonomisk nedtur og hyppige naturkatastrofer.
Dette har ført til udbredt hungersnød, som i midten af 1990'erne kostede op mod en million nordkoreanere livet. I denne periode faldt den gennemsnitlige indkomst pr. indbygger med 50 procent, den forventede levetid faldt, og børnedødeligheden steg.
Mission Øst har uddelt fødevarer til op mod 50.000 børn via børnehaver, vuggestuer, børnehjem og børnehospitaler.
Nødhjælpen sikrer en mere balanceret kost for små børn, som er i et kritisk udviklingsstadie. Statslige ernæringsundersøgelser viser, at 28 procent af alle børn i Nordkorea under fem år er kronisk underernærede og dermed for lave af vækst.
Mission Øst arbejder ofte i svært tilgængelige områder og yder katastrofe- og udviklingshjælp i bl.a. Rumænien, Armenien, Irak, Tadsjikistan, Afghanistan, Nepal, Burma og Nordkorea.
Organsationen påbegyndte sit arbejde i Nordkorea i 2011 som reaktion på en række voldsomme vejrfænomener, der ødelagde den foregående høst og førte til, at regeringens fødevarerationer blev beskåret til en tredjedel af, hvad en person har brug for dagligt.
pm

Kim Hartzner, Mission Øst.

Kim Hartzner, Mission Øst.

Publiceret 18 January 2015 11:45