Det er primært realistiske motiver, som har fanget Buster Emilio Minghettis opmærksomhed.

Det er primært realistiske motiver, som har fanget Buster Emilio Minghettis opmærksomhed.

Ungt kunsttalent udstiller på Herfølge Bibliotek

Buster Emilio Minghettis har i en alder af blot 11 år netop fået stablet sin første kunstudstilling på benene.

Af
Af Louise Lindblad

TALENT: Buster Emilio Minghettis går i 5. klasse på Billesborgskolen i Herfølge.
I sin fritid går han til boksning, og derudover har han, ifølge ham selv, en grim håndskrift. Alt i alt virker Buster som en ret almindelig dreng – men der er lige én ting.
Han er ualmindeligt dygtig til at male. Faktisk så dygtig, at han sidste år vandt kunstkonkurrencen for børn Stevns Open 2014 og nu også har fået sin helt egen kunstudstilling på Herfølge Bibliotek.
Det var maleriet med manden og den grønne flaske samt ét andet maleri, der sikrede Buster sejren i Kulturloftets konkurrence Stevns Open 2014 i aldersgruppen 9-13 år.
Busters mor Maia Minghettis meldte ham i al hemmelighed til konkurrencen for godt og vel et år siden, og det var i den forbindelse, at han for alvor fik smag for at male.
- Jeg har altid været ret god til at tegne, og jeg har altid godt kunnet lide at tegne. Men da min mor så meldte mig til konkurrencen, følte jeg, at jeg blev nødt til at komme op med noget mere end en tegning. Og på den måde startede jeg med at male, fortæller han.
Siden kunstkonkurrencen hos Kulturloftet har penslen ikke stået stille. Buster har nemlig malet yderligere syv malerier, der tilsammen udgør kunstsamlingen på i alt ni malerier, der er udstillet på Herfølge Bibliotek. Malerierne er forskellige, men der er dog nogle ting, der går igen.
- Jeg maler for det meste kun realistiske ting. Jeg kan specielt rigtig godt lide at male mennesker, så det er med på mange af malerierne, fortæller Buster og fortsætter:
- Jeg starter altid med en idé inden jeg maler, men ofte bliver det helt anderledes, når jeg først kommer i gang. For eksempel var tanken først, at dette skulle være en mand, men så blev det pludselig en dame, forklarer han, mens han peger på et af malerierne, som forestiller to ældre mennesker, der står ved siden af hinanden.
Når Buster bliver spurgt ind til sine fremtidsdrømme, er der heller ingen tvivl om, at det 11-årige talent ønsker at fortsætte i det kunstneriske spor.
- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få noget undervisning af en professionel kunstner på et tidspunkt, så jeg kan blive endnu bedre i fremtiden, understreger han.
Det er skolebibliotekaren Mette Kragh Fersum, som har stået for udstillingen af Busters værker på Herfølge Bibliotek, og hun understreger, at hun aldrig har set noget lignende fra så ung en dreng:
- Jeg synes det er helt vildt at tænke på, at en 11-årig dreng har malet det her. Han har et stort talent, og vi er glade for at kunne få lov til at udstille det her på biblioteket.
Buster kan muligvis allerede se frem til endnu en udstilling hos Vallø Golfklub, hvor han har planer om at tilføje nogle nye værker til samlingen.

11-årige Buster har et helt usædvanligt talent for at male - se hans værker på Herfølge Bibliotek i den kommende tid.(Foto: JCJ)

11-årige Buster har et helt usædvanligt talent for at male - se hans værker på Herfølge Bibliotek i den kommende tid.(Foto: JCJ)

(Foto: JCJ).

(Foto: JCJ).

Publiceret 18 January 2015 07:00