21-årige Jonas Bou Andersen fra Syddansk Erhvervsskole i Odense vandt murerelevernes regionale Skills-konkurrence.

21-årige Jonas Bou Andersen fra Syddansk Erhvervsskole i Odense vandt murerelevernes regionale Skills-konkurrence.

Uddannelse:

DM i “skills" kommer til Fredericia

Næste år afholdes Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelse i Fredericia

Til februar næste år indtager landets dygtigste lærlinge Fredericia med hammer, murerske og sav. Oveni kommer tusinder af gæster til byen, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.
Hvis man vil vinde titlen som landets bedste håndværkerlærling, skal der være opmærksomhed på alle detaljer i det, man bygger. Den opmærksomhed bliver der masser af i Messe C i Fredericia, som om et års tid danner rammen om erhvervsuddannelsernes danmarksmesterskaber.
De seks kommuner i Trekantområdet skal arrangere det næste DM i Skills, som netop har været afholdt i København. Næstformand i Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Lund Kristensen fra Fredericia, ser frem til, at Trekantområdet kan løfte det store arrangement til nye højde.
“Jeg er sikker på, at vi sammen kan skabe de ideelle forhold for deltagerne og skabe en masse spændende aktiviteter for de tusindvis af folkeskoleelever, der bliver inviteret med til arrangementet. DM i Skills er en fantastisk mulighed for at vise, hvad erhvervsuddannelserne har at byde på,“ siger Michael Lund Kristensen og tilføjer, at byen kan glæde sig over et stort rykind under mesterskaberne:
“I Aalborg sidste år var der 42.000 gæster, og i år troppede hele 68.000 nysgerrige besøgende op til Skills i København for at se, hvem der kunne hæve pokalen i 36 forskellige fag. Så Fredericia kan godt forberede sig på at vokse til mindst dobbelt størrelse i de tre dage, mesterskaberne varer. Det store fokus, der i forvejen er på erhvervsuddannelser i området, bliver i dén grad forstørret af arrangementet,” siger han.
Michael Lund Kristensen håber, at skolerne allerede nu sætter tid og midler af til at deltage. Og elevernes forældre må meget gerne komme med.
“Prognoser viser, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i årene fremover. Og vil vi blive ved med at være et produktionsland, som skaber velfærd til hele samfundet, er DM i Skills en god mulighed for at tiltrække flere unge til håndværksuddannelserne,” siger Michael Lund Kristensen.

Kristian Rask Lindstrøm, der er elev hos Henriksen & Madsen Løgstør og på Construtcion College Aalborg - vandt regionsmesterskabet for murerelever.

Kristian Rask Lindstrøm, der er elev hos Henriksen & Madsen Løgstør og på Construtcion College Aalborg - vandt regionsmesterskabet for murerelever.

Publiceret 18 January 2015 06:00