Rigtig mange deltog i kvartervandringen i sidste uge. Selv om vandringen foregik i dagslys påpegede mange deltagere, at der mangler belysning i området.

Rigtig mange deltog i kvartervandringen i sidste uge. Selv om vandringen foregik i dagslys påpegede mange deltagere, at der mangler belysning i området.

50 deltog i kvartervandring

Kvartervandring med fokus på at gøre Stationsbyen mere tryg

Lys, skiltning og færdsel. Det var de tre emner, der især blev bragt frem, da der i sidste uge var kvartervandring i Avedøre Stationsby.

Af
key

Målet med vandringen var at få input fra deltagerne om, hvordan området bliver mere trygt at færdes i. Kvartervandringen var arrangeret i et fællesskab mellem Hvidovre Kommune, boligforeningerne og det lokale politi.

Med på turen var også en del af kommunalbestyrelsesmedlemmerne, og borgmester Helle Adelborg indledte vandringen med en lille velkomst:

- Jeg håber, vi får identificeret nogle forhold vi kan gøre noget ved, så Stationsbyen kan blive endnu bedre. Kvarters-vandringen er en tur, hvor vi kigger med andre øjne. Mange øjne ser noget mere og forskellige øjne ser noget forskelligt, sagde hun.

I alt deltog ca. 50 i vandringen, der strakte sig ca. 4,5 km fra nord til syd og fra øst til vest i Avedøre Stationsby. Turen startede ved Store Hus og gik til Avedøre Station, Byparken, Stationsbyen Syd og efterfølgende Nord. På ruten blev belysning, manglende skiltning, vegetation, smadrede ruder, tilgængelighed og ikke mindst færdsel på stisystemerne drøftet.

De mange input fra deltagerne blev noteret ned af kommunen og målet er, at der efter den anden kvartervandring den 18. februar, vil blive udfærdiget en rapport, der redegør for forslag og muligheder for at føre projekterne ud i livet - og ikke mindst hvad de koster og hvem, der skal betale for dem.

Den anden kvartervandring kommer i modsætning til den første til at foregå i mørke og starter derfor kl. 16. Kvartervandringen tager ca. tre timer.

Publiceret 20 January 2015 08:00