Berlin - gammel kending med nye bekendtskaber

Mange danskere har været i Berlin. Byen ligger tæt på, er fyldt med historie, kultur, god mad og shoppemuligheder. Nu er der mulighed for at se byen på ny - eller for første gang. Strandmarkskirken arrangerer endnu engang sognerejse, og turen går til Berlin.

- Vi tager af sted fra 8. - 12. juni - og håber på gode og lune dage, fortæller Camilla Munch, der har “arvet” sognerejserne efter Bente Nystrøm, der mange år har arrangeret ture rundt i Europa. Vi skal køre med bus derned, og vi har bussen alle dagene i Berlin, så den kan køre os rundt, til det vi skal se og opleve. Det betyder, at vi kan nå meget - og at man ikke behøver at trave byen tynd på gå-ben.

Det er selvfølgelig lidt farligt at lave sognerejse til en så kendt by, fordi mange vil måske sige at der har vi været. Men denne tur byder også på oplevelser, som ikke er helt sædvanlige. Ud over en bustur rundt i byen, hvor der bliver mulighed for at se det man “skal” se i Berlin, er der også planlagt en tur ind i selve rigsdagen. Det rystende og smukke jødiske museum tegnet af Daniel Libeskind står også på programmet. Og derudover bliver der sat fokus på den tyske præst og modstandsmand Dietrich Bonhoeffers liv blandt andet ved et besøg i hans hus.

Strandmarkskirkens sognerejser er mere end bare rejser. - Inden vi tager af sted er der planlagt to aftenmøder i foråret, fortæller Camilla Munch. Her fortæller jeg om nogle af de ting vi skal se, opleve og have fokus på. Det ene møde vil helt og holdent været tilegnet Dietrich Bonhoeffer, og jeg vil give et rids af hans liv og betydning. Samtidig vil jeg også komme ind på noget af den modstand mod nazismen som der var i den tyske kirke, men som nok ikke er så godt kendt i dag.

Turen er åben for alle interesserede. Der er tilmeldingsfrist den 20. februar. Man kan kontakte sognepræst Camilla Munch i Strandmarkskirken for mere information, pris osv. på camu@km.dk.

Publiceret 20 January 2015 08:00