For ikke at give tricktyvene for lette arbejdsbetingelser, skal man ikke opbevare værdigenstande i en åbenstående taske.

For ikke at give tricktyvene for lette arbejdsbetingelser, skal man ikke opbevare værdigenstande i en åbenstående taske.

Bliv ikke offer for tricktyvene

Kom og få gode råd ved Ældre Sagens møde i Medborgersalen næste torsdag den 29. januar kl. 14

Du har sikkert læst om, hørt om det fra bekendte eller måske selv oplevet hændelser med personer, som prøver at stjæle punge, mobiltelefoner og andre værdigenstande, når man færdes i offentlige rum. Eller som forsøger at få adgang til dine enemærker under mange forskellige påskud også med det klare formål at få fat i dine ejendele.

Den populære fællesbetegnelse for disse personer er tricktyve, og kendetegnet for deres usle moral er desværre også, at aktiviteterne bl.a. retter sig mod ældre.

Vil du havde gode råd om, hvordan du mest effektivt undgår at falde i kløerne på disse tricktyve, så kom til Hvidovre Medborgersal torsdag den 29. januar kl. 14, hvor Ældre Sagen i Hvidovre har bedt en repræsentant fra politiet komme og fortælle om tyveknægtenes arbejdsmetoder, og om hvad man selv kan gøre for at undgå at blive bestjålet, uanset om man færdes på gaden, eller man opholder sig hjemme. Her kan du stille spørgsmål til politirepræsentanten og også få en god snak med de andre mødedeltagere om deres oplevelser og erfaringer omkring tricktyve. Griber man tingene rigtigt an, og træffer de nødvendige forholdsregler, må tricktyverier ikke få indflydelse på ens hverdag og livskvalitet. I mange situationer på gaden gælder det også om at bevare roen og undgå at blive distraheret. Og er du i dit hjem, kan du også med mindre forholdsregler sikre dig, at kun velkomne servicepersoner, gæster og familiemedlemmer får adgang. Deltagelse i Ældre Sagens temaeftermiddag om tricktyverier kræver forudgående tilmelding. Arangementer koster 30 kr. dækkende kaffe og kringle.

Publiceret 20 January 2015 08:00