Mikkel Leth var tilbage efter en skade i akillessenen. Han scorede fem mål på en halvleg.

Mikkel Leth var tilbage efter en skade i akillessenen. Han scorede fem mål på en halvleg.

Herrerne rettede ind

Håndboldherrerne tog den 10. sejr på stribe men ikke uden problemer 

HÅNDBOLD: Det blev til den forventede sejr til HIF's håndboldherrer over bundholdet Amager, men der skulle arbejdes hårdt for sagen. Resultatet 26-19 synes klart, men det var først i de sidste ti minutter, HIF trak fra.

Af
ebo@hvidovreavis.dk

Første halvleg var en noget rodet affære, hvor Hvidovre ikke han sammen som et hold. Det gjaldt mere om at spille i højt tempo end med omtanke, og langskytterne ramte ikke dagen. Nicolai Elken, der scorede fem mål på fem forsøg i forrige uge, startede med at blive keepet de tre første gange og scorede et mål på syv forsøg i første halvleg. Forsvaret tog lidt løst på det, og kun målmand Ken Berkowitz holdt højt niveau. HIF var bagud 10-9 ved pausen, og de to hold fulgtes ad til 12-12 efter 35 minutter og HIF føring på 15-14 efter 40 minutter. Her fik Patrick Nielsen sit tredje gule kort, og kort efter fik Claus Jørgensen direkte rødt for at stå i vejen for en af Amagers letbende angribere. Det var 65 kg mod 95 kg, og det så drabeligt ud, men umiddelbart stod Claus Jørgensen bare stille og blev løbet ind i, så kendelse var noget hård. 

Det havde dog stor betydning for kampens forløb. Amagerspilleren faldt ned og slog hovedet og kom ikke tilbage i kampen igen. Hvidovre spillede i undertal fire mod seks i over et minut og fem mod seks i tre minutter. Her lykkedes det ikke Amager at score, og det var nok vendepunktet.

I de sidste ti minutter gik Amager frem og “mandsede” Nicolai Elken, der var kommet stærkt tilbage med fem mål, og Sebastian Gundersen. Det gav plads til tilbagevendte Mikkel Leth. Han har døjet med en skade i akillessenen, men fik lov til at spille hele anden halvleg. Han scorede fem mål og viste dermed, at han er klar igen.

- Vi havde lidt for travlt i første halvleg, hvor bolden ikke fik lov til at gøre arbejdet, mente træner Ove Hansen efterfølgende.

- Vi fik strammet op efter pausen og spillede en mentalt stærk kamp. Udvisningen af Claus Jørgensen var hård. Hvor skulle han have gået hen? Han stod jo bare i vejen!

- Nu har vi vundet ti kampe i streg, og det er flot. Jeg er mest spændt på, hvordan holdet reagerer, når vi taber, for det kommer jo til at ske...

Publiceret 20 January 2015 08:00