EDB-gruppen hos Ældre Sagen i Hvidovre. Fra venstre Peter Lange, Steen Pedersen og Hans Erik Lundgaard.

EDB-gruppen hos Ældre Sagen i Hvidovre. Fra venstre Peter Lange, Steen Pedersen og Hans Erik Lundgaard.

MobilePay er ikke kun for de unge

Ældre Sagen i Hvidovre kan nu også modtage deltagerbetalinger for arrangementer og aktiviteter via MobilePay på din SmartPhone

Brug af SmartPhone og betalinger via MobilePay forbinder de fleste nok med den unge generation, men i erkendelse af, at de yngre også bliver ældre med de vaner, det har ført med sig, kan Ældre Sagen i Hvidovre nu også tilbyde sine medlemmer at betale for arrangementer og aktiviteter via MobilePay. Faktisk er der også en gruppe af ældre, som har mindst lige så stor indsigt i de nye hjælpemidler som de unge.

Det er EDB-gruppen i Ældre Sagen Hvidovre, der står bag initiativet til MobilePay. Denne gruppe består af projektleder Steen Pedersen samt Hans Erik Lundgaard og Peter Lange, som alle tidligere har haft job i EDB-branchen og derfor har stor erfaring inden for området. Peter Lange og hans kone Karen er desuden nøglepersoner hos Ældre Sagen i Hvidovre omkring elektronisk booking-, registrerings- og betalingsystemer. Ja, faktisk har ægteparret selv udarbejdet systemet, som mange andre lokale ældresagsforeninger har vist interesse for. MobilePay tager udgangspunkt i Danske Bank, men systemet er også gældende for alle andre pengeinstitutter i lighed med deres forskellige betalingskort. Har man på sin SmartPhone installeret MobilePay, er det lige så nemt at gennemføre en betaling som at sende en SMS, og betalingerne er gratis at gennemføre. Sidst i februar har Steen Pedersen arrangeret et “Kom godt i gang”-kursus om MobilePay for Ældre Sagen i Hvidovre. Medbringer man her sin SmartPhone og kreditkort kan man få hjælp til opsætning, tilmelding og brug. Formanden for Ældre Sagen i Hvidovre, Thomas Thomsen, glæder sig over, at Danske Bank og pengeinstitutterne kan tilbyde den nye service med betaling via MobilePay: - Vi er dog meget bevidste om, at mange af vore medlemmer foretrækker gamle, kendte betalingsformer, når de tilmelder sig et betalingsarrangement hos os, ligesom vi støtter de ældre i, at de ikke skal presses ind i en IT-verden, som de ikke ønsker at være med i, og disse medlemmer svigter vi naturligvis ikke. På den anden side vil vi gerne stille de nye muligheder til rådighed for de, der ønsker at benytte dem. Betaling via MobilePay er lige så nemt som betaling via betalingskort, og både du som betaler og vi i Ældre Sagen får straks en kvittering, der bekræfter ens overførsel, således som man måske allerede kender det i forbindelse med betaling ved hjælp af betalingskort, siger Thomas Thomsen. Han opfordrer til, at medlemmerne kigger i det senest udsendte medlemsblad for nærmere information om tilmelding til MobilePay-arrangementet.

Publiceret 20 January 2015 08:00