Niels Hansen håber at stable en ny privatskole på benene i Fredericia med undervisningsstart til august 2016. Foto: PFA

Niels Hansen håber at stable en ny privatskole på benene i Fredericia med undervisningsstart til august 2016. Foto: PFA

Initiativ:

Lad os lave en privatskole

Niels Hansen vil skabe et alternativ til de eksisterende skoler

Af
Peter Friis Autzen

“Der er brug for et alternativ,” siger Niels Hansen.
Han vil skabe en ny privatskole i Fredericia. Ikke fordi han vil brokke sig over folkeskolen, men fordi han mener, at der er brug for flere valgmuligheder.
“Og jeg ved godt, at der allerede ligger privatskoler i Fredericia. Men ventelisterne er lange. Så lange, at mine mindste drenge i hvert fald ikke har en chance for at komme ind,” siger han.
Niels Hansen har i flere år leget med idéen om at skabe en ny privatskole. Og nu gør han alvor af idéen.
Han har samlet en lille kreds af folk omkring sig, som gerne vil bidrage med både viden og indsats. Af hensyn til deres job i skoleverdenen ønsker nogle af dem ikke at træde frem.
Næste skridt er at holde et offentligt informationsmøde, hvor idéen skal præsenteres, stemningen skal loddes og opbakningen skal skabes.
“Vi holder informationsmøde i bibliotekets foredragssal tirsdag den 3. februar klokken 16:30. Der er plads til 70 mennesker,” siger Niels Andersen, som lover, at mødet ikke kommer til at tage hele aftenen.
“Vi skal i hvert fald være ude af salen senest klokken 19,” siger han.

Gamle og moderne dyder

Niels Hansen og kredsen omkring ham, hvoraf flere har faglig erfaring med både privatskoler og undervisning, håber at kunne skabe en skole, der kan påbegynde undervisningen i skoleåret 2016-2017. Altså om cirka 19 måneder.
Hvis det skal lykkes, skal rigtig meget falde på plads i en fart: Økonomien, beliggenheden, undervisningsplaner, ansættelser og meget andet.
“Reglerne kræver, at man i august søger tilladelse til at starte året efter. Til den tid håber jeg, at vi kan have omkring 40 børn skrevet op. Men man kan godt få tilladelse til at starte med færre, hvis bare skolen vokser i de første år. Jeg tror, at det er realistisk,” siger Nielsen Hansen, der bandt andet søger økonomi hos fonde.
Han forestiller sig, at den nye privatskole skal holde nogle gamle dyder i hævd, have en effektiv mobbepolitik og sunde værdier.
“Og så skal den bruge moderne undervisningsprincipper. For eksempel blev jeg meget inspireret af TV2-programmerne om Gaurslund Skole og brugen af læringsstile. Men det er jo bare mine tanker. Nu skal vi høre, hvad andre synes. Jeg skal nemlig hverken bestemme eller ansættes på skolen,” siger Niels Hansen.
Interesserede forældre kan kontakte ham på mailadressen nyprivatskole@icloud.com eller via facebooksiden “Ny privat skole Fredericia”.

Publiceret 20 January 2015 06:00