Hvis du synes at billedet er lidt mørkt, så har du ret. Lamperne er ganske enkelt ikke tændte.

Hvis du synes at billedet er lidt mørkt, så har du ret. Lamperne er ganske enkelt ikke tændte.

Mørketid:

“Kunderne kan ikke finde deres biler i mørket”

“Det mørke Jylland” kan opleves ’live’ i RådhusCentret i Vojens

Af
Peter Rasmussen

Der laves en del jokes om problemet, men man fornemmer at frustrationerne lurer bag de vittige ord.
“Man kan godt se, at vi bor i det mørke Jylland” og “Gider du ikke gå med mig ud og hjælpe med at finde min bil?”.
Det er nogle af de jokes, som de handlende, med butikker i centeret, hører fra kunderne. Og tager man en tur i centeret efter mørkets frembrud, er der da heller ikke de store problemer i i forstå meningen med ytringerne. Det er sort sort nat på parkeringsarealet.
“Det er gået fra skidt til meget værre,” fortæller bestyrelsesmedlem i Vojens Handels- og Erhvervsklub, Allan Bolander, som driver herretøjsforretning i centeret:
“Vi har meget længe forsøgt at få bedre forhold, både i forhold til lys, men også på andre områder. Men det virker som om det er vanskeligt at få kommunen til at reagere,” fortæller han.

Sorte juletræer

Man kan vænne sig til en del, men det blev for meget for mange da to ud af tre juletræer i Vojens var uden lys i julemåneden:
“Det er dybt godnat, og det er meget svært at forestille sig at det samme kunne ske på Gravene i Haderslev eller foran slottet i Gram,” siger Jens Peter Rasmussen fra Vojens:
“Det er jo tåbeligt at opætte juletræer og sætte lyskæder på, for så ikke at tænde dem,” siger han.

Formand: Det er lavet

Som om det ikke var mørkt nok i forvejen, så er det blevet endnu værre her efter jul. Endnu flere lamper i centeret står uden lys i de mørke timer:
“Vi har fået at vide, at det skyldes byggeriet af det nye sundhedscenter, og at man har lukket for strømmen på grund af dette byggeri, så vi må da håber at det snart bliver bedre,” sukker Allan Bolander.
Avisen har spurgt den politisk ansvarlige, formanden for Plan & Miljø udvalget, Benny Bonde, som har under søgt sagen, men som vist skal tilbage og tjekke med sit bagland. For hans svar søndag aften var:
“Jeg har fået at vide at det er blevet lavet.” Billedet herover er fra søndag aften og fortæller en anden historie.

Publiceret 20 January 2015 10:00