Politikere giver forvaltningen ordre:

Find en løsning på servering på Hestetorvet

Af
Anette Gundlach

Find en løsning, så der kommer udendørs servering på Hestetorvet, når sæsonen går i gang. Sådan lyder ordren til kommunens erhvervsafdeling fra et enigt Plan- og Teknikudvalg mandag aften.
Dermed kan det alligevel ende med, at Roskilde får en pendant til Malmøs livlige Lilla Torg eller Madrids Plaza Mayor.
Forvaltningen har fået til opgave til straks at gå i positiv dialog med serveringsstederne på torvet og finde frem til løsninger inden udvalgets møde i starten af februar.
Cafeer og barer på torvet har indtil videre fået nej fra kommunen til en række forskellige forslag, de er kommet med for at kunne servere på torvet.
Afslagene stod i skarp kontrast til flere politikeres drømme, om at få liv og glade dage på den ellers så triste og tomme plads.

Lokalplan gør det muligt

Forvaltningen har begrundet afslagene med, at forslagene ikke kunne gennemføre på grund af en gammel lokalplan. Men det argument holder ikke, mener plan- og teknikudvalgsformand Torben Jørgensen (S).
- Vi har en forventning om, at det her sagtens kan lade sig gøre indenfor den nugældende lokalplans rammer, siger formanden.
Han forklarer, at Roskilde skal have flere spændende og livlige torve, og at det sagtens kan forenes med andre planer for torvet som for eksempel Kulturstrøget.

Positiv tale

Med politikernes ordre til forvaltningen kan både vinbaren Skänk, Shawarma Grillhouse og Kaffekilden forvente en positiv dialog med forvaltningen om deres udeplaner. Det har de absolut ikke altid været vant til. Bestyrer af Kaffekilden Ibrahim Etem har fortalt til Roskilde Avis, at da han netop var startet på kaffebaren, havde han placeret to stole op ad cafeens vindue på fortorvet.
Den første besked, han fik fra forvaltningen, var, at han blev politianmeldt, hvis de ikke kom væk med det samme.

Cafe- og barplaner

Ibrahim Etam bad i starten af 2014 om lov til at sætte bænke op på Hestetorvet ud for cafeen, så folk kunne sidde og nyde kaffen der. Det kunne ikke lade sig gøre, fik han at vide. I stedet kunne han servere længere nede på torvet overfor Shawarma Grill-House.
Men det ville han dog ikke, da det var for langt væk fra Kaffekilden. I stedet fik Sharwarma Grill-House tilbudt pladsen.
Vinbaren Skänk søgte sidste år om at måtte gøre en markise fast til jorden, så den ikke blæste væk, når gæsterne sad og hyggede sig ude om aftenen. Det kunne ikke lade sig gøre, da det dermed blev til en byggesag.
Med de nye og mildere vinde på Hestetorvet, mener Torben Jørgensen, at meget mere kan lade sig gøre.
Hvis lokalplanen stadig spænder ben for planerne, bør den ændres, forklarer han.

Hvad mener du? Skriv det nedenfor.

null

Publiceret 20 January 2015 11:45