Finn Nielsen, Firmaidræt Køge, blev hædret som årets leder og indstillet til Kulturministeriets Idrætspris.

Finn Nielsen, Firmaidræt Køge, blev hædret som årets leder og indstillet til Kulturministeriets Idrætspris.

Firmaidræt Køge klar til begivenhedsrigt 2015

2014 bød for Firmaidræt Køge blandt andet på en indstilling af næstformanden til Kulturministeriets Idrætspris og en håndfuld nye frivillige i foreningen.

IDRÆT: År 2014 har været et begivenhedsrigt år for Firmaidræt Køge.
Året startede med projektet Køge på vægten, der i 2014 samlede 120 hold med vægttabsambitioner, og året sluttede med hæder til foreningens næstformand, Finn Nielsen, der af Dansk Firmaidrætsforbund var kåret som Årets Leder og indstillet til Kulturministeriets Idrætspris og dermed var kommet i flot selskab med 11 øvrige indstillede kandidater.
Selv om Finn Nielsen ikke vandt prisen (det gjorde Dansk Atletik Forbund for deres værtskab for VM i halvmaraton), markerede indstillingen et bemærkelsesværdigt højdepunkt for et succesfuldt år for foreningen.
- Vi er ufatteligt stolte på Finns vegne over indstillingen af ham til Kulturministeriets Idrætspris 2014. Han har ydet en stor indsats som frivillig leder i firmaidrætten i hele sit voksenliv, de sidste 3 år som næstformand her hos os i Køge, og han har i den grad været med til at puste ny energi i foreningen og sætte mange nye tiltag i gang, fortæller Susanne Jørgensen, der er daglig leder i foreningens motionscenter, og fremhæver bl.a. Finn Nielsens rolle som tovholder i Køge på vægten og motionsløbet Danmarksstafetten.

Nye frivillige på banen

Frivilligheden har i det hele taget fået et løft hos Firmaidræt Køge i det forgangne år.
Man har udpeget en frivilligansvarlig, Jørgen Helt, der selv har været frivillig i foreningens motionscenter i ca. otte år, og som nu har fokus på at tage godt hånd om foreningens frivillige ledere og spotte nye.
Det har bl.a. resulteret i, at fem nye frivillige har meldt sig på banen til at hjælpe med at løfte foreningens aktiviteter.
- Flere frivillige hænder i foreningen er en gave for os, så vi er glade for, at vi har valgt at sætte ekstra fokus på de frivillige og på lederrekruttering, siger Susanne Jørgensen.
Også på aktivitetsfronten har år 2014 været et godt år for foreningen. Fodboldturneringen har fået flere hold med, og i petanque er antallet af spillere i foreningen blevet fordoblet, så der nu er op mod 30 medlemmer, der kaster ”gris” og petanquekugler af sted på grusbanen i det klassiske spil.
- I vores motionscenter har vi omkring 700 medlemmer, og vi oplever, at dem der kommer hos os, er utroligt gode til at tage imod nye, der lige skal lære maskiner og træningen at kende. Så stemningen er afslappet og imødekommende, og det har stor værdi for os, påpeger Susanne Jørgensen, der i det forgangne år selv har tilegnet sig en uddannelse som kostvejleder med vægttab som speciale.

Nyt år med ny stafet

Det nye år er begyndt med endnu en omgang Køge på Vægten, og senere på året kaster foreningen sig ud i at arrangere en ny motionsstafet for hold med løbere og cyklister – Bike & Run Stafetten – som får premiere hos Firmaidræt Køge den 12. maj.
mart

Publiceret 21 January 2015 17:15