Kommunen giver millioner til frivilligt arbejde

Sundhedsudvalget har uddelt 2,7 mio. kroner til socialt arbejde i lokalområdet

65 frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger fik penge ind på kontoen, da sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune uddelte midler fra den såkaldte paragraf 18-pulje.
"Det er ret overvældende at sidde med 72 ansøgninger fra foreninger og opleve, at vi har så mange frivillige, der med stor energi og iderigdom klør på for at gøre noget godt for andre. Det er en helt utrolig styrke for vores kommune, at vi har denne foreningskultur med frivillige, som supplerer hjælpen fra det offentlige på en måde, som kun frivillige kan – med indlevelse og hjerte. Vi gør os stor umage, synes vi, for at fordele midlerne så godt som muligt," siger formand for sundhedsudvalget, Helge Larsen.
Der blev uddelt 2.775.701 kr. denne gang.
Det største beløb, 90.000 kr., tilfaldt Indkøbsbussen på Nordals. Der var 85.000 kr. til både Initiativgruppen, som sikrer indkøbsture på Sydals, og til Frelsens Hær i Sønderborg, mens Ældre Hjælper Ældre i Augustenborg får 80.000 kr. Der var 75.000 kr. til Gråsten Pensionistforening, som sørger for indkøbsture for ældre i Gråsten-området, og et tilsvarende beløb til ÆldreSagen Sønderborg/Sundeved, som vil bruge pengene til deres bisidderordning, vågetjeneste og motionsvenner mv.
Næsten alle de foreninger, der har søgt, er tilgodeset med større eller mindre beløb. Der er dog konsekvent givet afslag til foreninger/aktiviteter, som ikke er lokalt forankret.
Der uddeles penge fra puljen to gange om året, og næste ansøgningsfrist er den 1. juni 2015.

Publiceret 21 January 2015 11:00