Familien Danmark:

Fællesskabet venter lige om hjørnet

Selv om man er hjemmegående findes der også mulighed for fællesskab

Af
Mette Henriksen

Forskere taler om et ‘boom' eller en ‘tendens'. I denne tid vælger nemlig flere og flere veluddannede mødre (og enkelte fædre) at sætte karrieren på pause for at prioritere familien, mens børnene er små.
Således er der igennem de seneste år opstået en masse små netværksgrupper for hjemmegående - kvinder og mænd - centreret omkring de større byer, hvor folk mødes, udveksler erfaringer og giver hinandens børn mulighed for at knytte tætte venskaber. Den største samlede gruppering af hjemmegående findes lige nu omkring København, men der er hjemmegående i alle afkroge af Danmark, både i byerne og på landet.
Ved siden af de virtuelle platforme som Hjemmeunger.dk, byder bl.a. også Haderslev Domsogns Legestue på et uformelt hygge- og mødested. Legestuen er åben for alle børn under skolealderen og deres forældre, bedsteforældre, dagplejemødre eller ung pige i huset.
Legestuen er vært ved lidt grønt og drikkelse, og omkring kl. 10 samles alle og finder musikinstrumenterne frem til en halv times fælles sang og leg. Her er også en lille bibelfortælling, bøn og børnesange. Herefter spises den medbragte madpakke, og Domsognet serverer boller, kaffe, te og lidt frugt. Derefter fortsætter legen og hyggen, og der er ofte en kreativ aktivitet for de større børn sammen med en voksen.
Legestuen, der har åbent mandag og torsdag fra kl. 9.30-12, holder til i Kirkeladen på 1. sal i Domkirkepladsen 1 - kig efter skiltet foran døren.

Publiceret 21 January 2015 06:00