Johnny Søtrup og Mikkel Mæhlisen forestod klipningen ved indvielsen.

Johnny Søtrup og Mikkel Mæhlisen forestod klipningen ved indvielsen.

Fest:

Dong domicil blev indviet

Indvielsen af Dong Energys nye domicil cementerede igen Esbjergs position

Af
Rune Weitling

Der var både kaffe, kage og klipning, da Dong Energy fredag indviede det ny domicil på Fiskerihavnsgade 8, hvorfra man vil servicere havmølleparken Horns Rev 2.
Klipningen var naturligvis af den røde snor og ikke en ny frisure til borgmesteren, der forestod den rituelle og festlige manøvre, der nu engang hører en indvielse til. Men indvielsen var mere en blot en ceremoniel begivenhed, det var lige så meget endnu en cementering af Esbjerg og Havnen som et af landets førende vækststeder, når det gælder vindmølle-energi.
“Vi er stolte af at være med helt fremme, og indvielsen i dag er endnu et symbol på havnens udvikling. Fiskeriet var traditionelt den vigtigste industri i Esbjerg, men i dag arbejder 13.500 personer i 250 energirelaterede virksomheder i Esbjerg. Havnen og byen er tilpasset den ændrede situation og er i dag førende inden for offshore vind på verdensplan,” sagde borgmesteren.
Ved indvielsen af det 3.500 kvadratmeter store domicil fordelt på tre etager, var også Dong Energy's driftsdirektør for Danmark og Tyskland, Mikkel Mæhlisen, der sagde:
“På mange områder fungerer Esbjerg Havn som et knudepunkt for os og for offshore vindindustrien. Det er herfra komponenter til langt de fleste havmølleparker opført i dansk og internationalt farvand, er blevet udskibet fra. Det har derfor været helt naturligt for os, at investere i nutidige faciliteter for vores medarbejdere, der har deres daglige gang i Esbjerg, hvorfra de holder havmølleparken Horns Rev 2 snurrende.”
Dong Energy har investeret 35 mio. kr. i det nye domicil, der vil fungere som base for driften af Horns Rev 2 havmølleparken og for i alt cirka 30 medarbejdere.

Publiceret 21 January 2015 06:00