Bare fordi man er lille, kan man sagtens feste igennem til Idrætsfesten! Mikropigerne fra Spangsbjerg IF mødte op med deres guldmedaljer om halsen.

Bare fordi man er lille, kan man sagtens feste igennem til Idrætsfesten! Mikropigerne fra Spangsbjerg IF mødte op med deres guldmedaljer om halsen.

Idrætsfest:

Mikroer er de yngste mestre

De yngste var bare fem år, da Spangsbjerg IFs mikropiger blev jyske mestre i gymnastik

Af
Louise Ritter

En guldmedalje kommer ikke af sig selv - heller ikke selv om man kun er fem år.
Det kan mikropigerne fra Spangsbjerg IF tale med om. De flotte guldmedaljer omkring deres halse har de kæmpet hårdt for med op til tre ugentlige træninger i sidste sæson, hvor holdets yngste var bare fem år gamle.
“Selvfølgelig skal de virkelig ville det og brænde for det, men det handler også meget om at lære dem gymnastik gennem leg,” forklarer Anne Bonde og Christina Terpager, der udgør to tredjedele af pigernes trænerteam.

Esbjerg på tronen

Udover titlen som Jyllands bedste mikro grand prix gymnaster, kan trænere og piger også prale af en meget flot andenplads ved DM i sidste sæson.
I år er flere af pigerne rykket op til foreningens minipiger, og dermed også mødet med endnu flere krav. Blandt andet er det nu obligatorisk, at der skal indgå et redskab i deres konkurrenceserier, mens der sidste år 'kun' var tale om en rytmisk serie.
Og der er nok at leve op til. Spangsbjerg IFs minipiger 8-10 år blev nemlig også jyske mestre i 2014 - præcis som foreningens mono- og juniorpiger også gjorde.
Esbjerg sidder i det hele taget godt og solidt på pigernes jyske gymnastiktrone. Hjerting IFs minipiger 10-12 år blev også jyske grand prix vindere i den forgangne sæson.

Publiceret 21 January 2015 11:15