Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen raser mod Føtex i Sønderborg på grund af et arabisk tilbudsskilt.

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen raser mod Føtex i Sønderborg på grund af et arabisk tilbudsskilt.

DF'er ser rødt over arabisk skilt i Sønderborg

Et gult tilbudsskilt på arabisk har sendt Føtex Sønderborg ud i en mediestorm

Af
Mikkel Hansen

Et tilbudsskilt har sendt Føtex i Sønderborg ud i en større mediestorm.
Det gule tilbudsskilt var nemlig skrevet på arabisk, og det fik Dansk Folkeparti's integrationsordfører Martin Henriksen til at se rødt.
"Skiltningen er et knæfald for den stigende islamisering, der sker at vort samfund. Hvis ikke folk forstår dansk, kan de jo eventuelt bare spørge personalet i Føtex. Ved at skilte på arabisk signalerer Føtex, at hvis man ikke gider lære dansk, så indretter Danmark sig efter dem – og ikke omvendt," siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.
Politikeren har efterfølgende meddelt, at han nu vil boycutte Føtex.
Skiltet blev sat op i forbindelse med udsalg på bl.a. tøj i varehuset. På arabisk forklares det, at der er 40 procent rabat på tekstil, og at rabatten fratrækkes ved kassen.
Tilbuddet var tilsyneladende attraktivt for flere af de asylansøgere, der er indkvarteret på kasernen. Det medførte en del spørgsmål til personalet fra asylansøgerne, der forstod de danske skilt. Derfor lavede en af varehusets egne medarbejdere det arabiske skilt.

God kundeservice

Dagen efter mediestormen brød ud, havde Føtex ikke lyst til at bidrage yderligere til mediestormen:
"Vi har besluttet, at vi ikke vil kommentere sagen yderligere," siger varehuschef Jacob Neubert til Lokalavisen Sønderborg.
Tidligere havde han dog udtalt følgende til BT:
"Det er god kundeservice at forklare vores kunder, hvad der er på tilbud, men det er også en god måde at spare tid for vores personale, som ellers hele tiden blev nødt til at vise helt præcist, hvilke varer det gjaldt."

Sociale medier

På de sociale medier bliver sagen ivrigt kommenteret.
Blandt har skatteministeren kommenteret givet sin mening til kende:
"Hjemme i Sønderborg kan jeg forstå at Føtex har hængt et skilt op på et fremmedsprog for at informere deres kunder om at rabatten på tøj fratrækkes ved kassen - mon ikke det skyldes et almindeligt købsmandsinstinkt? Det har fået Martin Henriksen op i det røde felt fordi det sprog der anvendes er arabisk. Henriksen må få virkelig travlt. For eksempel har det været almindelig praksis i flere år, at Magasin i København informerer på russisk og kinesisk i turistsæsonen. God arbejdslyst hr. Henriksen - der er nemlig masser af dygtige købmænd i Danmark," skriver Benny Engelbrecht på Facebook.

Publiceret 23 January 2015 11:31