(Arkivfoto: DS).

(Arkivfoto: DS).

Lavt sygefravær i Stevns kommune

FRAVÆR: Stevns Kommune har gennem flere år arbejdet med at nedbringe sygefraværet på de kommunale arbejdspladser, og i 2014 har det været et ledelsesfokusområde.
Lederne har været samlet flere gange for at aftale fælles fodslag i forhold til, hvordan sygefravær skal håndteres. Målet er, at kommunen håndterer sygdom ens på de kommunale arbejdspladser, uanset hvor man arbejder.
De nyeste tal viser, at Stevns Kommune i 2014 var den kommune, der havde det laveste sygefravær i Region Sjælland, og på landsplan lå Stevns Kommune også som en af de kommuner med det laveste sygefravær.
- Vi er meget stolte af, at vores arbejde med at nedbringe sygefraværet nu også afspejler sig i statistikken. Resultatet skyldes især, at vores dygtige ledere og engagerede medarbejdere har arbejdet på at skabe gode rammer for at mindske risikoen for sygdom. Og de har taget hånd om det, når der har været fravær, siger kommunaldirektør Per Røner.
- Herudover må vi også være ærlige og sige, at der er en række tilfældigheder, der spiller ind i forhold til vores flotte placering, for vi har i 2014 været forskånet for mange langtidssygdomsforløb. Det ændrer dog ikke på, at vi er meget tilfredse med opgørelsen, og vi venter med spænding på, at KL offentliggør deres statistik. KL's statistik er opgjort en smule anderledes, men jeg forventer da, at vi også ligger meget pænt i denne opgørelse, siger Per Røner.
KL opgør hvert år en sygdomsstatistik, hvor hver kommunes sygefravær bliver offentliggjort.
De enkelte kommuner har derved mulighed for at sammenligne egen sygdomsprocent med andre kommuners. Tallene fra KL kommer i maj måned.
pm

Publiceret 23 January 2015 10:00