“Gang i Danmark” blev spillet fra en mobilscene, der er selvforsynende med strøm via solpaneler på bilens tag. Bilen havde plads på torvet i Christiansfeld. Foto: Lotte Gyldenvang

“Gang i Danmark” blev spillet fra en mobilscene, der er selvforsynende med strøm via solpaneler på bilens tag. Bilen havde plads på torvet i Christiansfeld. Foto: Lotte Gyldenvang

Maria Montell sang Christiansfeld varm

Fredag gav sangerinden Maria Montell gratis koncerter i Lunderskov, Christiansfeld og Kolding

Af
Natalie Stratigos

En flok musikentusiaster trak fredag eftermiddag huerne godt ned over øerne og bevægede sig mod Torvet i Christiansfeld, hvor Maria Montell gav en gratis 30 minutters koncert som en del af touren “Gang i Danmark”. Sangerinden rundede først Lunderskov, før turen kom til Christiansfeld, hvorefter hun sluttede af i Kolding.
Formålet med “Gang i Danmark” er at skabe mere liv og flere kunder i byerne. De gratis koncerter holdes otte gange med seks ugers mellemrum i 48 danske byer.

Publikum stod klar

I Christiansfeld var blandt andre 61-årige Margrethe Hansen mødt op for at se koncerten.
“Jeg har altid fulgt Maria Montells karriere, så selvfølgelig skulle jeg også herned i dag. Jeg kan godt lide hendes sange, og så synes jeg, hun virker som en sød pige,” sagde Margrethe Hansen.
Blandt publikum stod både børn, unge og de lidt ældre klar, da den lille, hvide lastbil trillede ind på Torvet i Christiansfeld. Lynhurtigt fik to trofaste hjælpere sat den mobile scene i stand. Få øjeblikke senere stod Maria Montell og guitaristen på scenen, klar til at optræde.
“Godeftermiddag i kulden. I må sørge for at klappe højt, så I kan få varmen,” sagde hun til publikum.
Bagerst blandt publikum stod 14-årige Anders Kirsch, der havde glædet sig til koncerten.
“Det er dejligt, at der endelig sker lidt i byen. Det vil jeg gerne bakke op om,” sagde han og fortsatte:
“Jeg kender godt lidt til Maria Montells musik, og det jeg har hørt, synes jeg, er godt”.
Selvom Maria Montell skulle videre til Kolding efter koncerten i Christiansfeld, havde hun ikke for travlt til at småsludre med sine unge fans, der stod klar med autografbøger og mobiltelefoner, så øjeblikket kunne foreviges.

Publikum havde husket huer og vanter hjemmefra, men alligevel kunne det være svært at holde varmen under koncerten. Foto: Lotte Gyldenvang

Publikum havde husket huer og vanter hjemmefra, men alligevel kunne det være svært at holde varmen under koncerten. Foto: Lotte Gyldenvang

Et uformelt arrangement

Trunte Pallesen, formand for Handelsstandsforeningen i Christiansfeld, havde ikke taget autografbogen med, men hun var alligevel også glad for, at “Gang i Danmark” rundede byen.
”Gang i Danmark giver liv til byen. Det er en rigtig god måde at give borgerne noget blandet musik og underholdning på. I Christiansfeld kan vi godt lide det uformelle ved arrangementet. Og så er det jo nemt, at handelsstandsforeningen ikke skal sætte scene op i flere timer, men at det hele kommer som en færdig pakke med en lastbil.
Det er smadderhyggeligt. Det er en god måde at komme ud på om vinteren og hilse på naboen. Vi gør det udelukkende for hyggens skyld, for det skaber ikke nødvendigvis ekstra omsætning,” sagde hun.

Publiceret 23 January 2015 18:00