Forstander på Haderslev Handelsskole, Peter Jepsen, og erhvervsdirektør Gert Helenius (th) underskriver aftalen. Kursuschef Birte Schultz ser til. Foto: Peter Rasmussen

Forstander på Haderslev Handelsskole, Peter Jepsen, og erhvervsdirektør Gert Helenius (th) underskriver aftalen. Kursuschef Birte Schultz ser til. Foto: Peter Rasmussen

Aftale:

Nytænkning skal skabe arbejdspladser

Nyt samarbejde mellem Udviklingscenter Syd og Haderslev Erhvrevsråd skal sikre skræddersyede løsninger til virksomheder

Af
Peter Rasmussen

Siden Haderslev Erhvrevsråd så dagens lys er der blevet arbejdet intenst med styrkelse og udvikling - både på medarbejder- og lederniveau. Og nu lancerer man så det seneste skud på stammen: Et partnerskab med Udviklingscenter Syd om kompetenceudvikling.
“Vi har meget konkrete eksempler på, at der kunne være yderligere vækst i vore virksomheder - og flere i arbejde - hvis den rette arbejdskraft var tilgængelig. Og det er vores erfaring, at man ganske ofte kan tilvejebringe denne arbejdskraft, også uden at skulle ud og smadre sin lønstruktur i virksomheden. Men det kræver de rette samarbejdspartnere,” siger Gert Helenius - Haderslev Kommunes erhvervsdirektør.
Det er i den anledning at erhvervsrådet og Udviklingscenter Syd har fundet sammen. Ud over de skræddersyede kurser, som man kan tilbyde på skolen, er man her en del af VEU- Voksen Efter Uddannelses netværket. Og så kan man tilbyde stort set alt.

Behov skal analyseres

“Vi har naturligvis allerede nogle helt konkrete behov, som vi kender. Men det er vigtigt at vi meget præcist får fundet ud af, hvad det er vore lokale virksomheder har brug for. For så kan vi - igennem denne partnerskabsaftale med Udviklingscenter Syd - skræddersy de enkelte løsninger,” siger direktøren.
På Udviklingscenter Syd er man ikke i tivil om, at det er et vigtigt skridt, som tages med den nye aftale:
“Vi har allerede været i en meget tæt dialog med en række små- og mellemstore virksomheder og er ved at have et fornuftigt billede af status og behov,” fortæller kursuschef Birte Schultz.
“Vi har ressourcerne og vi er klar til at give indsatsen kød og blod,” forsikrer forstander på Haderslev Handelsskole Peter Jepsen. Første fællesarrangement finder sted allerede 4. februar.

En større sammenhæng

Partnerskabsaftalen imellem de to parter - som samtidig sikrer medlemmer af Erhvervsrådet rabet på kurser - skal ses i en større sammenhæng:
“Vi har også netop afsluttet nogle aftaler med Jobcenter Haderslev, som betyder at jobcenteret kommer til at løse en serie opgaver, som man kan huske fra den gamle arbejdsformidling. I øvrigt i et meget tæt samarbejde med andre jobcentre,” siger Gert Helenius.

Publiceret 23 January 2015 06:00