Venstre-højborgen på havnen

VUC Syd, der har fået et flot fyrtårn på det attraktive havneområde i Haderslev, spiller lidt ubemærket en væsentlig rolle i Haderslev Kommunes politiske spil.

Det er her Jesper Andreasen - manden, der har forladt en formandspost i Haderslev Byråd til fordel for sit civile arbejde - er ansat. Titlen var tidligere uddannelsesleder.


Efter en ny organisationsplan skal han være en af tre, der i hierarkiet rangerer lige under direktør Hans Jørgen Hansen. Hans nye titel bliver leder af vejledningen, hvilket i hvert fald på papiret er et skridt op ad rangstigen.

Den nye organisationsplan er kommet i stand, efter at vicedirektør Laila Emiliussen har forladt sin stilling. Hendes bror er Allan Emiliussen, der lige som Jesper Andreasen sidder i byrådet valgt af Venstre. Allan Emiliussen arbejder også for VUC. I stedet for tre vicedirektører på VUC er der nu to tilbage.

Formand for VUC Syd er Venstre-borgmester Hans Peter Geil.

Med så stærk en Venstre-koncentration på blot én uddannelsesinstitution, skal der naturligvis være skærpet politisk og administrativ opmærksomhed på, at VUC ikke får positiv særbehandling af byrådet - hvilket også er tilfældet. Det skete bl.a. i en sag, hvor netop Jesper Andreasens virke som politiker og jobbet på VUC var på kollisionskurs.

Det er arbejdet på VUC, der angiveligt er årsag til, at Jesper Andreasen drosler sin politiske indflydelse ned til en plads bagest i Venstres geledder.

Havkatten Calle

Publiceret 23 January 2015 12:00