Malene Daniels Beck.

Malene Daniels Beck.

Køges spillemænd holder årets første bal

MUSIKAFTEN: Fredag den 30. januar kl. 19.30 spilles der op til årets første dansecafé i Køge Spillemandsforening på Teaterbygningen i Køge.
I løbet af året vil dansecaféerne være præget af Malene Daniels Beck, som hele tre gange vil komme og præsentere nogle af sine musikalske venner. Og aftenens koncert- og balmusiknavn er intet mindre end familieorkestret V. Poulsens Kapel.
V. Poulsens Kapel er et dansk rejseorkester, som består af V. Poulsen (Jes Kroman) violin og step. V. Poulsen (Sonnich Lydom) harmonika og mundharpe. V. Poulsen (Malene Beck) klaver og step. De har nu spillet sammen i 34 år, og har udgivet flere CD'er.
- V. Poulsens kapel startede med at spille traditionel dansk musik, som de lærte den fra deres forbilleder og venner. På den måde blev repertoiret nærmest det som den navnkundige rigsspillemand Evald Thomsen spillede. V. Poulsens Kapel spiller traditionel dansk musik med en lethed og et swing, der giver lyst til at bevæge sig i stolen eller på dansegulvet, fortæller Søren Lond fra Køge Spillemandsforening.
Der er tale om et rejseorkester i ordets egentlige betydning, idet gruppen primært har gjort sig i det store udland, Holland, Frankrig, Skotland, Sverige, Shetland og ikke mindst med talrige ophold i Canada, som har givet kærlighed til den traditionelle canadiske musik.
Til arrangementet i Køge er V. Poulsens Kapel suppleret med violinspilleren V. Poulsen (Michael Graubæk).
Ballet starter kl. 19.30 og indledes af Køge Spillemandsforenings Fællesorkester der spiller i en halv time, hvorefter V. Poulsens Kapel overtager scenen.
Midt på aftenen er indlagt en kaffepause - måske med underholdning.
pm

Publiceret 24 January 2015 14:00