Henning, Kira og Marianne Mikkelsen vil allesammen fortsat være at finde i Mikkelsen Smykker og Ure i Rødekro, men kasketterne er blevet byttet om. Foto: Svend Mikael Larsen

Henning, Kira og Marianne Mikkelsen vil allesammen fortsat være at finde i Mikkelsen Smykker og Ure i Rødekro, men kasketterne er blevet byttet om. Foto: Svend Mikael Larsen

Kira fortsætter i familiens 100 årige spor

Guldsmedefaget har været en del af familien Mikkelsen siden 1918. Den første genstand i butiksvinduet var dog en cykel

Af
Af Svend Mikael Larsen

Mikkelsen Smykker & Ure på Hærvejen i Rødekro har fået en ny Mikkelsen som indehaver.
Hun hedder Kira, og hun overtager guldsmedeforretningen efter sin mor og far Marianne og Henning Mikkelsen, som tilbage i 1980 overtog den fra Johannes Ejlersen.
På det tidspunkt drev Kiras bedstefar Hans Mikkelsen guldsmedeforretning i Hellevad, som oldefaren Michael Mikkelsen åbnede i 1918, altså for rundt regnet hundrede år siden.
“Han startede faktisk med at sælge cykler, men ret hurtigt gik han dog over til at handle med smykker,” fortæller Henning Mikkelsen.
At Kira skulle gå i fars, bedstefars og oldefars fodspor lå dog ikke i kortene - i hvert fald ikke fra begyndelsen.
“I 1998 kom jeg hjem fra en jordomrejse, og dengang var min plan faktisk at gå i gang med en uddannelse til pædagog,” fortæller hun.
“Samme år besluttede min bedstefar at lukke sin forretning i Hellevad og spurgte, om jeg ville hjælpe til ved ophørsudsalget. Det var dér, jeg fik lyst til at arbejde med smykker,” smiler Kia, som derfor droppede pædagogikken og i stedet kom i lære hos en guldsmed i Kolding Storcenter.
I 2008 blev hun mor til Philip sin førstefødte, og beslutningen blev taget om at vende tilbage til Rødekro.
“Det har sådan set hele tiden været planen at vende hjem til mit barndomshjem, når min mor og far havde plads til mig i forretningen,” siger Kira.
Et generationsskifte lå således i luften, og med den 1. januar som skæringsdato er det nu gennemført.
Marianne og Henning fortsætter i forretningen dog med reduceret arbejdstid og omvendte roller, nu hvor Kira med sine 17 års erfaring er blevet boss.
“Det drejer sig om at have finger på pulsen og det, som kunderne efterspørger,” fortæller Kira, som også vil ud på messer.
Den 29. januar markeres generationsskiftet fra morgenstunden. Mellem kl. 17 og 19 er der en uformel reception for familie, venner og forretningsforbindelser.

Publiceret 24 January 2015 11:00