Kultur- og Idrætsudvalgets formand Anette Simoni vil holde åbningstalen ved årets Kulturnat i Køge.

Kultur- og Idrætsudvalgets formand Anette Simoni vil holde åbningstalen ved årets Kulturnat i Køge.

Lyset bydes velkommen ved årets Kyndelmisse

Stort alsidigt program for Køges kulturnat fredag aften den 6. februar

KULTURNAT: Traditionen tro byder Køge den aftagne vinter og lysets snarlige tilbagevenden velkommen ved årets Kyndelmisse – Køges kulturnat – der afholdes fredag den 6. februar fra kl. 18-22.
Har du lyst til at synge i kor med flere hundrede andre i faklernes skær på Køge Torv - så kom til Køge Kyndelmisse.
Temaet for årets traditionsrige begivenhed er klang, hvilket bl.a. vil blive markeret ved en storslået musikalsk åbningsfest på Køge Torv kl. 18.00. Som noget nyt vil der i år også være mulighed for at få en hyggelig og stemningsfuld køretur i hestevogn for hele familien mellem Torvet og Havnen.
Kyndelmisse er en årlig begivenhed i Køge Kommune, hvor kommunens borgere samles om at fejre og markere vinterens vendepunkt, hvor vi sammen går lysere tider i møde.
Køge Kyndelmisse er Køges kulturnat, hvor foreninger, kulturinstitutioner og virksomheder inviterer indenfor til over 50 kulturarrangementer på havnen og i byen.

Sang og fakler

Årets Kyndelmisse vil blive åbnet på spektakulær vis ved en musikalsk lysceremoni, inspireret af årets tema klang. Her vil omkring 250 sangere fra Køge og omegn gå syngende i fakkeltog fra Torvets sidegader.
Kl. 18.00 vil sangerne blive forenet på Køge Torv, hvor de i fakkellysets skær vil fremføre Køge Kyndelmisses egen og nykomponerede sang, skrevet af Finn og Kirsten Jørgensen. Kultur- og Idrætsudvalgets formand Anette Simoni vil derefter holde åbningstale.

Et lyshav af oplevelser

Årets program er inspireret af kyndelmissens tradition om at fejre midvinteren med smukke, melankolske vintersange, hvilket ligger godt på til årets tema klang.
For de yngste vil temaet Klang kunne opleves ved en musikalsk rundrejse med den talentfulde og musikalske TV-vært Sigurd Barret.
Derudover vil der i år bl.a. være mulighed for at opleve barokmusik i verdensklasse på Gammelkjøgegaard og en skør kulturvandring ud i havnens mørke – med sang og musik.
pm

(Colourbox).

(Colourbox).

Køge Kulturnat

* For at deltage i de mange aktiviteter til årets Kyndelmisses skal du have et Kyndelmissepas. Passet kan købes i forsalg hos VisitKøge eller på selve aftenen og koster 30 kr. Børn til og med 3 år har gratis adgang.

* Læs mere om programmet på www.Koegenu.dk og i det to siders store program i næste uges Lørdags-Avisen.

Publiceret 24 January 2015 16:00