Ole Martensen står i spidsen for Posta Logistics, der sender gods over Nord Atlanten. Foto: Lotte Gyldenvang

Ole Martensen står i spidsen for Posta Logistics, der sender gods over Nord Atlanten. Foto: Lotte Gyldenvang

Nyt firma fragter gods til Færøerne

Posta Logistics i Kolding er datterselskab til det færøske postvæsen

Af
Lotte Gyldenvang

Nyt tøj, fliser til det nye badeværelse, flyttekasser og reservedele til bilen.
Listen over de forskellige varer, som hver uge sendes til beboere på Færøerne, er lang.

Tidligere har forskellige transportvirksomheder stået for transporten af de mange varer, men siden 1. januar 2015 har det færøske postvæsen Posta oprettet et datterselskab, som specialiserer sig i det tunge gods, altså alt andet end breve og pakker.

“Laks og får har de meget af på Færøerne. Men de er afhængige af, at nogen transporterer mange andre varer til dem. Danmark er absolut central i den forbindelse. Vi samler alt fra Europa og sender til Færøerne efter helt specifikke ønsker”, fortæller Ole Martensen, landechef for Posta Logsitics i Kolding.

Fra sofaer til autodele

Man kan komme rundt på Færøerne i løbet af en time i bil. Det færøske postvæsen råder over 58 biler og har derfor leveringsgaranti.

“Det er en mulighed, som klart skulle udnyttes fra Postas side. Vi kan opfylde de specifikke ønsker, fordi vi selv samler godset her i Kolding, pakker trailerne, så det er nemt og enkelt for dem på Færøerne at pakke det ud og bringe varerne ud i de mange biler”, forklarer Ole Martensen.

Det gælder om at holde den logistiske tunge lige i munden, når paller med byggematerialer skal pakkes i selskab med personlige ejendele i flyttekasser, ståwirer og sofaer.

“Det eneste jeg ikke har set endnu, er en undulat i bur”, siger landechefen og griner.
Udover alverdens gods til Færøerne begynder Posta Logistics også at transportere gods til Island og Grønland.

Koldingenser i spidsen

“Moms og toldregler er stort set identiske for de tre lande. Der har været en stigende efterspørgsel fra både Island og Grønland, så derfor har vi fokus på de tre lande i Nord Atlanten. Der sejler et skib fra Hirtshals en gang om ugen. Hvis nogen skal bruge deres varer hurtigere, sender vi godset med et fly”, siger Ole Martensen.
Han har de sidste par år siddet med ansvar for netop Færøerne, Island og Grønland gennem sit job hos PostNord i Danmark, indtil han fik til opgave at etablere Posta Logistics i Kolding.
“Den lå jo lige til højrebenet, når jeg havde gode kontakter med de tre lande, at jeg kunne varetage jobbet. Jeg synes det er spændende og udfordrende at være med til at starte Posta Logistics op her i byen”, siger den 35-årig chef, der er født og opvokset i Kolding. Nu er han bosat i Almind sammen med sin gravide hustru og to børn.

Publiceret 24 January 2015 18:00