Teater:

Om arternes oprindelse

Mungo Park gæster Teatret Møllen onsdag den 28. januar

Med "Arternes oprindelse" har Mungo Park og Jo Strømgren produceret en forestilling, der følger den unge Charles Darwin på verdenshistoriens måske mest afgørende rejse. Den opføres på Teatret Møllen onsdag den 28. januar kl. 20.
Kast dig om bord på den engelske brig, H.M.S. Beagle, der danser i bølgerne på vej mod fjerne egne, og mød manden bag evolutionsteorien, der ændrede denne verdens selvopfattelse, og skabte begrebet Darwinisme.
Forestillingen er en dramatisering af Charles Darwins epokegørende værk fra 1859 On the Origin of Species by Means of Natural Selection, på dansk 'Arternes oprindelse'. I 1872 oversatte J.P. Jacobsen Darwins værk til dansk, og igen i 2009 er bogen oversat til dansk af Jørn Madsen.
Mungo Park har gennem de sidste år haft flere gæstespilsbesøg af Jo Strømgren Kompani, hvilket har udviklet sig til et kunstnerisk samarbejde i form af en fælles produktion. Jo Strømgren instruerer, Mungo Park producerer. Tre mandlige skuespillere fra Mungo Parks ensemble belyser evolutionsteorien med lige dele fakta og fiktion.

Publiceret 24 January 2015 07:45