Bent Johansen foran et hotel, som han kender bedre end de fleste.

Bent Johansen foran et hotel, som han kender bedre end de fleste.

Bent har overnattet på samme hotelværelse siden 1962

Bent Johansen fra Snoghøj er sælger og har overnattet på samme hotelværelse i Hamborg siden 1962

Af
Jørgen Flindt

Han kender i den grad hotellet, og hotellet kender i den grad Bent.
For Bent Johansen fra Snoghøj er sælger indenfor planteavl, og derfor rejser meget, og en del gange om året rejser han til Hamborg. Og der står Hotel Krupunder Park i den nordlige ende af byen klar med åbne arme.
“Jeg var i midten af 1950erne i lære på en planteskole i Krupunder, som dengang var en lille by udenfor Hamborg. Da jeg i 1962 blev gift med Britta, tog vi på bryllupsrejse til hotellet, og siden har jeg boet på samme værelse, når jeg har været i Hamborg,” siger han.
Og den tur har han taget rigtig mange gange, for han har i alle årene handlet med frø og planteavl. Et job som har bragt ham rundt i det meste Europa.
Han og Britta havde i mange år omdrejningspunkt i Johansens Planteskole i Børkop, og derudover har Bent solgt og købt planter fra nær og fjern. Og det har givet så mange ture til Hamborg, at de ikke længere kan tælles.
“Jeg har da prøvet at bo på andre hoteller i nærheden, men dem valgte jeg nu hurtig fra. Krupunder Park er stedet for mig. De ansatte kender mig jo efterhånden ret godt, og værelset står klar til mig, når jeg ankommer. Det er et hyggeligt hotel, der fint opfylder de krav, jeg har, og desuden er det et hotel, der er gået i arv, så det har også været samme familie, som har ejet hotellet siden jeg kom her første gang,” siger han.

Stadig sælger

Det er mange år siden, Bent selv kunne kalde sig planteskoleindehaver, men han er stadig sælger. I en alder af 77 år, er rejseaktiviteterne dog ikke så omfattende, som de har været. Men Hamborg er stadig et must at besøge, når talen falder på planter.
“Området ved Elben er perfekt til planteavl, og efter så mange år er mit netværk selvfølgelig ret stort. Jo, jeg kender området, for jeg har været forbi i snart 50 år,” siger han.
Derfor besøger han stadig Krupunder Park Hotel, der nu ikke længere er et landsbyhotel men et forstadshotel. Dog stadig med udsigt til park og sø. Og hvorfor ændre alt for meget på vanerne? Værelset er det samme, og maden har heller ikke ændret sig markant.
“Hvor mange schnitzler, jeg har fået serveret i hotellets restaurant gennem årene, har jeg ingen anelse om. Men det er mange,” siger han og smiler bredt.

I restauranten serveres tysk mad, så schnitzler hører sig til.

I restauranten serveres tysk mad, så schnitzler hører sig til.

Publiceret 29 January 2015 06:00