Trio Vitruvi kan opleves i Konservatoriets koncertsal den 29. januar.

Trio Vitruvi kan opleves i Konservatoriets koncertsal den 29. januar.

Ekstravagant ensemble i Konservatoriets sal

Den prisvindende Trio Vitruvi spiller op på Konservatoriet

Prisvindende Trio Vitruvi gæster Syddansk Musikkonservatorium, hvor det sydvestjyske publikum får lejlighed til at høre, hvorfor både juryer og publikum lader roserne regne ned over det unge ensemble.

De tre musikere var de overbevisende vindere af P2s Kammermusikkonkurrence i april sidste år. Her blev de af dommerne karakteriseret som ”et helt ekstravagant ensemble, sammensat af tre individuelle solister, som tilfører det kammermusikalske samspil en varme, energi og et overskud, som sjældent ses og høres”. Netop disse kvaliteter er essentielle, hvis et kammermusikalsk sammenspil i trioformat skal løfte sig over det ordinære.

Kort tid efter vandt Trio Vitruvi også 1. prisen i 15th Jurmala International Music Competition og i oktober 2014 fik de æren af at spille ved åbningen af Kulturministeriets kultursatsning i Beijing.
Ved torsdagens koncert i Esbjerg har de nogle af de helt tunge drenge på programmet, heriblandt Haydn, Schubert, Mozart, Brahms. Men der sniger sig også en nutidig og jævnaldrende komponist ind de tre musikeres program idet publikum præsenteres for et lille tresatset værk fra 2014 af tyskeren Mathias Johannes Schmidhammer - et spændende indslag i et ellers traditionelt klassisk program.

Koncerten er et samarbejde mellem Musisk Oplysningsforbund, Esbjerg og Syddansk Musikkonservatorium. Den kan opleves torsdag den 29. januar kl. 19.30. Der er gratis entre.

Publiceret 29 January 2015 09:45