Af Ole Adrian Sørensen

Af Ole Adrian Sørensen

Fornuftigt at sende bolden til hjørnespark

Kommunalbestyrelsen havde i tirsdags årets korteste møde!

Det var i øvrigt også det første og hidtil eneste møde her i 2015.

Ganske usædvanligt indeholdt dagsordenen kun 11 punkter. Det er dog ikke altid ensbetydende med, at mødet bliver kort. Det er nemlig ikke antallet af sager, der skal behandles, der afgør et kommunalbestyrelsesmødes længde. Ofte kan et enkelt punkt faktisk tage langt over en time at behandle.

Men i tirsdags var der kun et enkelt punkt med potentiale til en længere debat og drøftelse.

Det var punkt 8 - punktet, der handlede om Ældre Sagens anmodning om tilskud til lokaler.

Det kunne have været en sag, der virkelig havde trukket tænder ud. Ældre Sagen udgør nemlig en overordentlig stor lokal “magtfaktor”. Et sted mellem 5.000 og 6.000 Hvidovreborgere er nemlig medlem af foreningen. Naturligvis har Ældre Sagen ingen politisk holdning til, hvad der foregår i kommunalbestyrelsen. Hvorvidt og hvordan kommunen støtter med lokaler eller lokaletilskud påvirker med garanti ikke, hvor de fleste medlemmer sætter deres kryds næste gang der er kommunalvalg.

Alle foreninger har krav på en ordentlig og redelig politisk behandling af deres ønsker. Uanset størrelse. Derfor var det i den aktuelle sag fornuftigt og rigtigt at sende sagen til fornyet udvalgsbehandling, således at de 21 medlemmer i kommunalbestyrelsen har et mere kvalificeret grundlag næste gang sagen dukker op på dagsordenen.

Bolden blev sendt til hjørnespark - men om en måned bliver bolden igen sendt ind foran målet.

Publiceret 29 January 2015 08:00