For Socialdemokraterne i Sønderborg er fokus nu rettet på at få genvalgt Helle Thorning-Schmidt som statsminister ved det kommende folketingsvalg. Det sagde formanden Jette Bertelsen i sin beretning ved generalforsamlingen i den lokale partiforening.

For Socialdemokraterne i Sønderborg er fokus nu rettet på at få genvalgt Helle Thorning-Schmidt som statsminister ved det kommende folketingsvalg. Det sagde formanden Jette Bertelsen i sin beretning ved generalforsamlingen i den lokale partiforening.

Generalforsamling hos Socialdemokraterne

Fokus hos Socialdemokraterne i Sønderborgs partiforening rettes nu mod at få genvalgt Helle Thorning som statsminister til folketingsvalget i 2015, foruden skatteminister Benny Engelbrecht som er partiforeningens lokale folketingsmand. Det sagde formand Jette Bertelsen i sin beretning ved partiforeningens generalforsamling forleden.
Formanden gav også udtryk for sin dybeste respekt til Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen for hans måde at takle flygtningeproblematikken på, da kasernen i Sønderborg skulle involveres.
”Det kalder jeg at føre en socialdemokratisk politik med de gode gamle værdier om medmenneskelighed og broderskab mellem folkeslag, og at der er plads til alle mennesker med forskellige behov. Du har holdt hvad du lovede i valgkampen,” sagde Jette Bertelsen.
Både skatteminister Benny Engelbrecht og borgmester Erik Lauritzen var til stede ved generalforsamlingen, hvor skatteministeren informerede om regeringens tiltag for at komme skattesnyd og skattely til livs sammen med de andre EU lande. Skatteminister Benny Engelbrecht mener, at man skal slås for en samfundsmodel, hvor de stærkeste skuldre bærer de tungeste byrder. Modsat mange andre lande, hvor private sygeforsikringer og privat ældrepleje mm. er med til at gøre forskellen mellem rig og fattig større.
Herefter gav borgmesteren en status på sit første år på borgmesterposten
Repræsentanter for DSU var også til stede og efterlyste gratis busbilletter til studerende som lovet under kommunalvalget i 2013. Borgmesteren svarede, at det bliver sat i værk fra den 1. august i år, så de unge kan godt begynde at glæde sig.
Som ny næstformand og sekretær for partiforeningen i Sønderborg valgtes Bjørn Allerelli Andersen, kasserer Kirsten Raabe Johannsen blev genvalgt, nyt bestyrelsesmedlem er Inge-Lise Bork Paulsen. Suppleanter blev Kaj Pedersen og Tobias Lumby.
Følgende bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt: Arvid Holm, Yvonne Klausen og Svend Erik Petersen. Jesper Smaling blev valgt som ny fanebærer.

Publiceret 29 January 2015 10:00