Politidirektør Jørgen Meyer vil have antallet af indbrud ned - også i Syd- og Sønderjylland.

Politidirektør Jørgen Meyer vil have antallet af indbrud ned - også i Syd- og Sønderjylland.

Indbrud er et fokusområde i 2015

En særlig indsats mod de alt for mange indbrud er et af Syd- og Sønderjyllands Politis fokusområder for 2015

Af
Af Svend Mikael Larsen

Politiet har netop offentliggjort mål- og resultatplanerne for de enkelte politikredse. På mange områder har der været en positiv udvikling med faldende kriminalitet, men netop når det gælder indbrud, ligger Syd- og Sønderjyllands stadig på cirka 3.300 indbrud om året, og tallet er ikke faldet, sådan som det ellers er sket i mange andre kredse.
Derfor arbejder politikredsen aktivt på at forbedre både forebyggelse og opklaring af indbrud. Forebyggelse handler i høj grad om at formidle den nødvendige viden til borgerne om, hvordan de bedst sikrer sig.
"Der kan ikke stå en betjent og holde øje med hvert hus," siger politidirektør Jørgen Meyer. "Derfor skal borgerne hjælpes til at sikre sig bedst muligt. Og det gælder med alt fra den rigtige højde på hækken, vinduernes art og Nabohjælpens markante virkning."
Samtidig arbejder politikredsen med at forfine og målrette patruljering, efterforskningsmetoder og analyser af, hvad der gør nogle hjem særligt udsatte for indbrud.
"Vi arbejder benhårdt på også her i politikredsen at knække kurven, men vi ved også, at rigtigt meget afhænger af, om borgerne sørger for, at danske hjem ikke er nogle af de nemmeste i hele Europa at bryde ind i," siger Jørgen Meyer.
Også når det gælder et andet fokusområde, nemlig tyveri af diesel fra især transportbranchen, landmænd og entreprenører gælder det, at sikring af kort og koder og langt vanskeligere adgang for tyvene til tanke og beholdere – altså forebyggelse - er et must.
"Vi må hjælpe, vejlede og støtte, men også venligt puffe lidt til alle, der har værdier, som kan og bør sikres," siger Jørgen Meyer. Og samtidig skal vi gøre det lige så socialt uacceptabelt at være hæler som at køre spirituskørsel.

Publiceret 29 January 2015 08:30