Chris Paton var klar med skriveråd

Chris Paton var klar med skriveråd

Kreativ skrivesump på Varde Bibliotek

Der var run på tasterne og varm kakao i kopperne, da Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole og Varde Bibliotek inviterede til write-in onsdag eftermiddag

”Når man er omringet af folk, der skriver, bliver man fanget af bølgen – og hvis man går tør for inspiration, kan man bare række ud efter bøgerne på hylden. Der er både hyggeligt og produktivt at være her,” siger Chris Paton, leder af forfatterlinjen på Vardeegnes Gymnasieforberedende Efterskole om besøget på biblioteket.
Eleverne var den bærende kraft under onsdagens skriveværksted, hvor fokus var på fan fiction.
Chris Paton gav indledningsvis en lille introduktion til genren, hvor forfatteren skriver ud fra et allerede kendt univers. Her kunne han bl.a. afsløre, at man ofte skriver om personer fra Harry Potter, computerspil eller film - men at der også findes fan fiction om virkelige personer som One Direction og Nicklas Landin!
Mads Damgaard (17), som går i 10. klasse på forfatterlinjen, syntes, det var sjovt at være på skriveværkstedet. ”Det er især fedt, at man kan få idéer fra hinanden og vise sin tekst til andre, uden at føle sig pinligt berørt. Det er en slags kreativ sump.”
Han arbejder pt. på en krigsnovelle, der foregår i fremtiden – og nåede at skrive 642 ord på de 90 minutter, workshoppen varede. Målet var 500.
Biblioteket og Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole håber, at skriveværkstederne vil give flere unge lyst til at skrive. Næste write-in er på biblioteket d. 18.2 kl. 16-17.30. Alle er velkomne.

Mads Damgaard i skriveværkstedet

Mads Damgaard i skriveværkstedet

Publiceret 29 January 2015 11:30