Træner Olaf Eller brugte en del tid efter kampen på at evaluere et forløb, der bare ikke må gentage sig.

Træner Olaf Eller brugte en del tid efter kampen på at evaluere et forløb, der bare ikke må gentage sig.

Manglende respekt og et defensivt kollaps

Hvidovre Fighters smed solid føring og en 2. plads i rækken

ISHOCKEY: Et Hvidovre-hold med chancen for at spille sig op på 2. pladsen i 1. division tog i sidste uge mod agterlanternen Gladsaxe i Frihedens Idrætscenter. Kampen blev målrig, men aldrig rigtig velspillet, og det sidste var formentlig, hvad gæsterne havde håbet på. En rodebutik, hvor Hvidovre endte med at frustrere sig selv så meget, at en ellers stensikker føring, blev sat over styr på få minutter.

Af
ebo@hvidovreavis.dk

De første 20 minutter af kampen blev lidt af en ørkenvandring, hvor ingen af holdene for alvor formåede at sætte spillet. Hvidovre kom foran med 1-0 ved Christoffer Cramwickt, før Brian Fasting udlignede på lidt af en tilfældighed i den anden ende. Og som om det ikke var nok, skulle det også blive til en Gladsaxe-føring ved pausen på 2-1, da Hvidovre-defensiven for første gang i kampen blev straffet for at sløse. Der var lidt at snakke om i første pause.

Der var heller ikke spillet mere end 33 sekunder af midterperioden, før Mads Marker satte staven på en tværpasning fra Rasmus Hansen og sikkert udlignede til 2-2. Målet satte lidt skub i Hvidovre-drengene, der uden at spille blændende, virkede som et hold, der var på ret kurs. Lidt over halvvejs i perioden gik det stærkt, da først Jeff Villegas og kort efter Andreas Wissing gjorde det til henholdsvis 3-2 og 4-2. Nu var linjen lagt, og det lignede i allerhøjeste grad et Hvidovre-mandskab, der ville tromle henover Gladsaxe. Måske var det netop de tanker, der florerede i spillernes hoveder; for i overtal, blev pucken smidt væk, og på et break-away sørgede Mikkas Vinterberg for 4-3, da Oliver Svan blev passeret. Et unødvendigt mål til gæsterne, der trods deres smalle trup, fik ny luft. Stillingen stod til pausehornet lød.

Afgørelsens time var kommet. Hvidovre havde kortene på hånden, men floppede totalt. Til trods for det, startede det hele så godt. Jeff Villegas igen kom på tavlen og genetablerede tomålsføringen til værterne, men herfra virkede defensiven fuldstændig paralyseret. Der blev ikke taget fra i nærkampene, og adskillige pasninger blev mere eller mindre hovedløst sendt rundt i egen zone, hvilket gav flere gratis målchancer til gæsterne. På lidt over fem minutters ishockey, fik Gladsaxe vendt 5-3 til 5-6, og det var med et hjemmehold som tilskuere og i dyb frustration. Slutteligt satsede Hvidovre hele butikken og tog Oliver Svan ud, men som perioden artede sig, var det ikke overraskende, at det heller ikke gav bonus, men i stedet en cementerende scoring til slutresultatet 5-7.

Cheftræner Olaf Eller:

- Det var ikke godt, det vi leverede fredag aften. Vi respekterede ikke vor modstander og slet ikke, da vi førte både 4-2 og 5-3...

Målmand Oliver Svan:

- Pu-ha det var noget af et slag i hovedet. Man sidder virkelig med en dårlig smag i munden. Vi kan slet ikke være det bekendt over for hinanden. Og især ikke for de mennesker der lægger så meget arbejde i det for os og tilskuerne, der trofast kommer og ser vores kampe. Vi taber egentlig ikke kampen til dem, men til os selv...

Hvidovres spillere får chancen for at revanchere sig over for rækkens største og bedste publikum allerede næste fredag når Hvidovre Fighters tager imod topholdet Herning i et brag af en topkamp kl. 20.00. Allerede dagen efter om lørdagen kommer Århus på besøg kl. 19.00 i Hvidovre Ishockey Arena i Frihedens Idrætscenter.

Publiceret 29 January 2015 08:00