Kabeltyveriet ved Åmarken natten til onsdag er det mest omfattende tyveri blandt de seneste hændelser.

Kabeltyveriet ved Åmarken natten til onsdag er det mest omfattende tyveri blandt de seneste hændelser.

Massivt kabeltyveri ved Åmarken

Ca. 400 kilo kobberkabel blev natten til onsdag stjålet ved Åmarken S-station. Tyveriet medførte store gener for de togrejsende

Kabeltyverier på strækningen mellem København og Hundige kulminerede natten til onsdag med, at kabeltyve slap af sted med ca. 400 kilo kobberkabel stjålet tæt ved Åmarken Station. Med kabeltyveriet er det således tredje gang inden for indenfor de sidste to uger, at tyve er gået målrettet efter kobberkabler på strækningen, hvor Avedøre, Friheden og Åmarken Station ligger.

Kabeltyveriet medførte store ændringer for S-togene på Køge Bugt-banen med dertilhørende store gener for de togrejsende fra Hvidovre. I stedet for toge blev der indsat togbusser, der standsede på alle stationer på strækningen.

<p class="mrub">Omfattende tyveri</p>

Kabeltyveriet ved Åmarken er det mest omfattende tyveri blandt den seneste tids hændelser.

- Det er væsentligt mere omfangsrigt end i fredags. Der klippede de kabler 9 steder og løb med 200 kilo kabler. Vores foreløbige opgørelse er, at det er mindst dobbelt så meget denne gang, siger Claus Christiansen, der er sektionschef hos Banedanmark, til P4.

Kabeltyveri er tyveri af de tykke kobberkabler, der er monteret langs med og mellem skinnerne. Kablerne leverer signaler til togene, og de har en værdi af cirka 40 kr. kiloet. Nattens tyveri kan således omsættes til en værdi af op mod 16.000 kr. Tyvene har ifølge DSB let ved at afsætte kobberet.

- Flere af de arresterede tyvebander har hjemme i Østeuropa, så politiets formodning er, at de også afsætter kobberet der. Herhjemme er markedet for metalskrot betragtet som et gråt marked, hvor langt de fleste handler afregnes i kontanter, skriver DSB om kobberkabeltyverierne.

Kobberkablerne er let tilgængelige, men farlige at være i nærheden af, fordi de er strømførende. Kablerne er dog kun strømførende i det øjeblik, et tog nærmer sig.

Publiceret 29 January 2015 08:00