Bent Jensen er stifter og ejer af T.Hansen-gruppen, der har hovedsæde i Middelfart. Han bor i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen

Bent Jensen er stifter og ejer af T.Hansen-gruppen, der har hovedsæde i Middelfart. Han bor i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen

T. Hansen-ejer i spidsen for Fredericias erhvervsliv

Bent Jensen er formand for ny, stærk erhvervsorganisation i Fredericia

Af
Peter Friis Autzen

Det er en samling stærke erhvervsfolk, der har sat sig i spidsen for Fredericias nye erhvervsorganisation, Business Fredericia.
Som nævnt i weekendavisen er T.Hansen-stifteren Bent Jensen valgt som formand. Resten af bestyrelsen udgøres af lige så stærke og profilerede folk, der nu sammen med kommunen og Fredericias andre erhvervsforeninger skal skabe fremdrift, udvikling og vækst.
“Jeg er stolt af valget som formand,” siger Bent Jensen i en pressemeddelelse.
“Jeg ser frem til at sætte Fredericia på landkortet som en slagkraftig, innovativ og erhvervsvenlig kommune. Samarbejdet vil gøre byen stærkere - og ikke mindst får vi muligheden for at gøre Fredericia til det bedste og fedeste sted at bo, drive virksomhed og nyde fritiden i, hvor byens fantastiske natur, kultur- og sportsliv spiller en afgørende rolle. Fredericia er mulighedernes by, og vi skal være med til at markedsføre dette og samle alle gode kræfter for byen,” siger han.

Politisk glæde

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) glæder sig over etableringen af Business Fredericia.
”Vi har fået sat et fantastisk stærkt hold. Hele byens erhvervsliv er gået sammen for at skabe vækst og udvikling,” siger han i pressemeddelelsen, hvor også formanden for Erhvervskontaktudvalget, Pernelle Jensen (V), udtaler sig.
”Jeg er meget glad for og stolt over den måde, hvorpå erhvervslivet har bakket op om Business Fredericia, og at vi har kunnet samle så stærk en bestyrelse. Jeg glæder mig til, at vi får løftet Fredericia op på et højere niveau erhvervsmæssigt,” siger Pernelle Jensen.

Pernelle Jensen (V) og borgmesteren sidder også i bestyrelsen. Foto: PFA

Pernelle Jensen (V) og borgmesteren sidder også i bestyrelsen. Foto: PFA

Visioner på vej

Business Fredericia skal skabe vækst og få nye virksomheder til kommunen. Det skal blandt andet ske gennem aktiv og opsøgende kontakt til virksomhederne.
Kommunen yder Business Fredericia et bidrag på fire millioner kroner om året, ligesom de eksisterende erhvervsforeninger støtter op økonomisk.
Derudover skal Business Fredericia søge eksterne tilskud.
Bestyrelsens første opgave bliver at få ansat en erhvervsdirektør og en række erhvervskonsulenter. Herefter skal der udarbejdes en strategiplan.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) glæder sig over den stærke bestyrelse og det kommende, tætte samarbejde. Foto: Peter Friis Autzen

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) glæder sig over den stærke bestyrelse og det kommende, tætte samarbejde. Foto: Peter Friis Autzen

Bestyrelsen i Business Fredericia er:

 • Formand: Bent Jensen, T.Hansen Gruppen
 • Næstformand: Christian Jungmark, Spar Nord og Fredericia Shopping
 • Carsten Hänel, adm. direktør Carlsberg Danmark A/S
 • Finn Muus, direktør Boligkontoret Fredericia
 • Grete Højgaard, adm. direktør MesseC samt repræsentant for Hotel, restaurant og konferencecentre
 • Jacob Manori, pakkecenterchef Post Danmark og Taulov Transportcenter
 • Michael Kristensen, BT Gulve A/S og Fredericia Håndværkerforening
 • Morten Nielsen, Byens Bilpleje
 • Per Mogren Christiansen, Mejeridirektør Arla Foods og Fredericia Erhvervsforening
 • Jacob Bjerregaard (S), borgmester
 • Pernelle Jensen (V), formand for Erhvervskontaktudvalget

Publiceret 29 January 2015 09:15