Toneangivende dansk kunstgruppe

- deltager i kunstuge på Præstemoseskolen

De har bl.a. lavet den meget omtalte Superkile på Nørrebro i samarbejde med arkitektstuen BIG og Bjarne Ingels. I næste uge går turen til forstæderne, hvor kunstgruppen Superfleks med Jakob Fenger, Rasmus Nielsen og Bjørnestjerne Christiansen er det kunstneriske omdrejningspunkt for årets kunstuge for 8. klasserne på Præstemoseskolen i Hvidovre.

- Vi har tidligere været på besøg i John Kørner værksted i forbindelse med en kunstuge som omhandlede samtidskunst, fortæller lærer Christoffer Cold Ravnkilde fra Præstemoseskolen.

Præstemoseskolen har denne gang fået penge fra det lokale Kunstråd til kunstugen, og derfor har det været muligt at få Superflex til skolen.

- Det er vi utroligt glade for - og vi er spændte på, hvordan ugen forløber, siger lærer Hamayum Butt. I løbet af kunstugen skal eleverne i de tre 8. klasser - to almindelige og en specialklasse - arbejde med et kunstprojekt - og lære om kunst.

Temaet for kunstugen på Præstemoseskolen er nationalisme. Eleverne skal opfinde et land og arbejde med landets værdier og symboler f.eks. flag, penge osv. Undervejs kommer kunstgruppen Superflex med et benspænd.

Kunstugen slutter med en fernisering på fredag den 30. januar kl. 17-19 i skolens mødesal.

- Samarbejdet med Superflex og støtten fra Kunstrådet er et godt eksempel på, hvordan vi i folkeskolen kan arbejde med den åbne skole, siger afdelingsleder Henriette Mildam fra Præstemoseskolen.

Publiceret 29 January 2015 08:00