Gorgeous silver tabby cat with emerald green eyes

Gorgeous silver tabby cat with emerald green eyes

Hjælp:

Nyt håb for herreløse katte

Haderslev Kommune har netop indgået en aftale med Kattens Værn om indfangning af herreløse katte. Aftalen træder i kraft 1. februar 2015

Nu er det igen muligt at få indfanget herreløse katte i Haderslev Kommune. Kommunen har lavet en aftale med Kattens Værn.
Aftalen betyder, at borgere, der har problemer med herreløse katte, kan ringe til kattens værn, der vil køre ud og indfange herreløse katte, hvis det er muligt.
”Når vi indfanger en kat, vurderer vores inspektører katten nøje, og kun i de tilfælde, hvor katten er syg, tilskadekommen, meget gammel eller på anden måde uegnet til videreformidling, vil vi aflive katten. Som udgangspunkt tager vi katten med på et af vores internater, hvor vi efter en grundig dyrlægeundersøgelse vil forsøge at formidle katten videre til en ny ejer,” siger direktør i Kattens Værn Mogens Wilbert.
Hvis katten er øremærket eller chippet, sørger Kattens Værn for, at katten kommer tilbage til rette ejer.
Haderslev Kommune forventer, at ordningen på sigt vil blive billigere end tidligere, da prisen pr. kat er mindre end før, hvor man i udgangspunktet aflivede herreløse katte.
Borgere i Haderslev Kommune, der har problemer med herreløse katte, kan fra 1. februar kontakte Kattens Værn på 38 88 12 00.

Publiceret 29 January 2015 07:30