Viggo Vandkær Thomsen. (Arkivbillede)

Viggo Vandkær Thomsen. (Arkivbillede)

Mindeord:

Viggo Vandkær Thomsen er død

Af
Johnna og Leif Maibom skriver følgende mindeord om Viggo Vandkær Thomsen:

mindeord Da jeg i dag - den 28.1. - som så mange andre dage - lige klikkede ind på facebook for at ønske til lykke til de af mine venner, der måtte have fødselsdag, blev jeg mødt af beskeden om at Viggo Vandkær Thomsen var død.
Paradoksalt nok var han en af dem, der skulle have haft min hilsen i dag. For Viggo har betydet meget for Johnna og jeg.
Han har selv - med det sædvanlige glimt i øjet - sagt, at det er hans skyld, at der er en Sønderborg Sommer Revy.
Og han har ikke helt uret.
Det var i hvert fald Viggo, der som inspektør fik vredet armen om på den lidt generte, unge lærer, og overtalt ham til at spille rollen som den ret så fulde biskop Absalon i ‘Svend, Knud og Valdemar'.
Viggo instruere selv, og det gjorde han flere gange efterfølgende, når der var amatørteater i Lysabild. Og vi var med hver gang.
Så der er ingen tvivl om, at den interesse, vi i forvejen havde for teater og revy, blev yderligere forstærket gennem Viggos skubben på. Og da jeg i efteråret 1983 havde fået den idé at søge orlov, for at prøve om de skrå brædder og de sjove ord kunne bære, bakkede Viggo 100% min ansøgning op. Og efterfølgende kom der mange flere ansøgninger fra mig - med Viggos anbefaling - om fortsat orlov, stærkt nedsat
timetal m.v. Viggo bakkede op hver gang, velvidende at skolen så ville mangle en musiklærer.
For det var som sådan, at Viggo ansatte mig i 1975. Skolen blev totalombygget, og jeg fik frie hænder til at opbygge et musikliv på Lysabild Skole. Og der var opbakning hver gang, så i løbet af få år havde vi kor, musikalsk legestue, fløjteskole og guitar skole.
For sådan var Viggo. Havde man en idé, så sku" man følge den, og han gjorde sit til, at idéerne kunne komme igennem de kommunale instanser.
De senere år har vi ikke set så meget til hinanden. Men selvfølgelig var Kirsten og Viggo faste gæster i revyen og den 16.2.2015 skal Johnna og jeg - på Viggos foranledning - holde foredrag om revyen i den Loge, som Viggo også har gjort så meget for.
Nu kommer han selv til at mangle den dag.
Og vi vil savne ham.
Ligesom han vil være savnet i mange, mange andre sammenhænge.
Tak for hjælpen, Viggo.

Publiceret 29 January 2015 10:00