ADPs havne har oplevet fremgang og udfordringer i 2014. Arkivfoto: ADP

ADPs havne har oplevet fremgang og udfordringer i 2014. Arkivfoto: ADP

Fremgang:

Investeringer og udvikling gav gode resultater hos ADP

Fremgang hos selskabet ADP A/S med havne i Middelfart og Fredericia

De seneste års større anlægsinvesteringer, som ADP har foretaget både i Fredericia og Nyborg, har været med til at skabe fremgang for de relaterede forretningsområder, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
De foregående års fremgang på container-området på Fredericia Havn fortsætter – i 2014 med 20 procent.
De store investeringer, ADP foretog for at fremme container-forretningen, med etablering af kaj 19 i 2011, samt investering i en miljørigtig mobilkran i 2012, har vist sig at være helt rigtige, og ADP vil i år udvikle yderligere arealer og indkøbe endnu en mobilkran til container-håndtering.
Havnens beliggenhed – centralt i Region Syddanmark - blev udslagsgivende, da Middelfart Trafikhavn i 2. halvår af 2014 blev omdrejningspunkt for et funderingsprojekt af den Gamle Lillebæltsbro. Dermed steg forretningsområdet sten, sand og grus med 150 procent.
2014-vintermånederne var varme, og det havde en afsmittende effekt på godsmængderne i ADP-havnene, for eksempelvis på salt og træpiller. Derudover faldt råoliemængden som forventet, men udvikling af Hejre-feltet i Nordsøen har allerede nu positiv betydning for Fredericia Havn, hvor bl.a. med en projektlast i juni på 8 butan-tanke på hver 342 tons kom ind via havnen, blev kørt gennem Fredericia by og videre til råolieterminalen.
“ADP har samlet set oplevet en mindre nedgang på godsomsætningen, og det ser vi som konsekvens af dels de varme vintermåneder dels et presset marked, som kendetegnede 2014. Men det betyder blot, at vi fremover vil arbejde på en endnu tættere kontakt til vores kunder og samarbejdspartnere,” siger direktør Jens Peter Peters.

Publiceret 03 February 2015 09:00