Solveig Bruhn.

Solveig Bruhn.

Den besværlige teenagehud

SUNDHED: Tror du også, at hudorme hopper ud af sig selv og at vand og sæbe er det rette middel til at tørre bumser ud? Så må du tro om igen.
- Som kosmetologer oplever vi desværre alt for ofte, at unge bruger alle mulige kradse midler f.eks. i form af piller, som desværre ikke altid virker på bumserne, og desværre også kan have masse uønskede bivirkninger. Vi ville ønske et bedre samarbejde mellem hudlægerne og kosmetologerne, da vi kan udrette rigtig meget med få virkemidler, og lægeordineret medicin må være sidste udvej, fortæller Solveig Bruhn og Lina Holm, Kosmetologerne.dk.
- Vi ved af erfaring, at med det rigtige produktvalg, vejledning i hjemmepleje, så kan du komme rigtig langt. Det kan være en god idé at få renset huden og dermed urenheder godt i bund, når du starter med at pleje din hud. Du vil muligvis også have brug for jævnlige ansigtsbehandlinger, fortæller de.
Ofte er huden dehydreret, altså mangler den fugt. Når huden er udtørres, produceres mere talg og dermed er der grobund for flere bumser. Daglig pleje med et renseprodukt, skin tonic som regulerer hudens PH værdi, og til slut en fugtgivende creme tager 2 min., en peeling og maske 1 til 2 gange om ugen er med til at reducere poretilstopninger. Poretilstopning = hudorme = bumser.
- Hvis du dyrker meget sport, er det vigtigt at huske at rense huden bagefter. Og her duer hverken shampoo eller bodywash, men et renseprodukt, som er tilpasset ansigts hudens PH værdi og type. Endvidere er huden vores største udskillelsesorgan, og der hvor affaldsstoffer kommer ud. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvad du spiser og drikker, selvom der ikke er påvist nogen direkte sammenhæng. Dog viser den seneste forskning, at man skal være tilbageholdende med mælk og mælkeprodukter, hvis man har tendens til bumser, fortæller kosmetologerne.
Til slut skal du være kritisk, når du vælger make up. Har du som pige problemer med uren hud, dækker du det måske ofte med make up. Her er det meget vigtigt at være opmærksom på, hvilken make up du bruger. Make up, der indeholder parfume, talkum, lanolin og mineralske olier, vil tilstoppe dine porer og resultatet er flere bumser.

Lina Holm.

Lina Holm.

Publiceret 01 March 2015 14:00