Ekstra hjælp til de allersvageste

En pulje fra staten sender nu ekstra hjemmehjælp til de svageste. For 700.000 kroner pr halvår bliver det til en halv time ekstra hjælp om ugen til omkring 130 borgere i Fredericia Kommune. De kan spare sammen, så tiden kan bruges på én gang til for eksempel en udflugt. Dog max tre timer ad gangen.
“Pengene stammer fra en pulje i finansloven. Normalt er puljer noget, Fanden har skabt, fordi de ofte forsvinder igen efter at have skabt et behov. Men i dette tilfælde overgår beløbet til at være en del af bloktilskuddet fra 2017. Og så er den ekstra hjælp sikret,” siger social- og omsorgsudvalgsformand, Henning Due Lorentzen (S).
Ordningen kaldes Klippekort-modellen. Hvert “klip” er en halv time, der som nævnt kan spares op og bruges i større bidder. Kun ved særlige anledninger - og med varsel i god tid - kan der spares mere end tre timer op.
“Hvis for eksempel en hjemmehjælpmodtager har rund fødselsdag og gerne vil bruge nogle ekstra timers hjælp på dét, kan det jo planlægges i god tid,” siger Henning Due Lorentzen.

Publiceret 01 March 2015 06:00