Afgående bibliotekschef Morten Kisbye i centrum mellem bibliotekar Kristoffer Vestegaard Rasmussen tv. og vicebibliotekschef Norman Gyldenberg th.

Afgående bibliotekschef Morten Kisbye i centrum mellem bibliotekar Kristoffer Vestegaard Rasmussen tv. og vicebibliotekschef Norman Gyldenberg th.

En fremsynet bibliotekschef er klar til at overlevere moderne kulturhus til Varde

Afgående bibliotekschef for Varde Bibliotek Morten Kisbye giver med udgangen af denne uge stafetten videre til sin efterfølger efter 28 år på posten

Af
Kim Schou

”Morten Kisbye har med sin indsats skabt et moderne kulturhus med tilbud på alle hylder,” fortæller vicebibliotekschef og kollega Norman Gyldenberg, som gennem alle årene har arbejdet tæt sammen med Morten.
”Han har gået forrest på mange områder og har ikke bare været med til at transformere biblioteket fra en traditionel bogsamling til kulturelt mødested. Han har også altid været didekeret til at give lånerne den bedste service og det største udvalg. Morten sørgede bl.a. for, at Varde som det første bibliotek i Jylland indførte søndagsåbnet allerede i 1991.”
Med Mortens afgang får biblioteket ikke bare ny chef, men skal også finde medarbejdere, der kan overtage rollen som materialeindkøbere til bl.a. klassisk musik, opera, jazz, folkemusik og dvd-film.

Imponerende musikafdeling

Bibliotekar Kristoffer Vestergaard Rasmussen, som har arbejdet i voksenafdelingen med indkøb af bl.a. rockmusik siden 2003, var allerede inden han kom til Varde fra Centralbiblioteket i Vejle imponeret over netop Varde Biblioteks musikafdeling:
”Morten har været meget fremsynet og sørget for at opbygge en stor samling af både musik og film meget tidligt i forhold til andre biblioteker. Allerede da jeg arbejdede i Vejle, som ellers er et meget stort bibliotek, kunne jeg se, at vi ofte skulle bestille materialer fra Varde for at skaffe sjældne cd'er til lånerne.
Han har aldrig været bange for at prøve noget nyt – heller ikke eksempelvis e-bøger eller musik og film online.”
Mortens fokus på lånerne er samtidig kendetegnet ved et meget højt kvalitetsniveau, og han har været med til at nytænke biblioteket både indretningsmæssigt og helt udenfor murene, bl.a. med udsmykningen af bibliotekets bogbus ved kunstner Seppo Mattinen.
”Morten har skabt rammerne for en sund og effektiv biblioteksorganisation, så Varde fortsat kan være blandt frontløberne i udviklingen af bibliotekerne. Vi ønsker ham alle god vind fremover,” slutter Norman Gyldenberg.


CITAT: Han har gået forrest på mange områder
Vicebibliotekschef og kollega Norman Gyldenberg

Publiceret 01 March 2015 12:00